Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Κύριε Μητσοτάκη, ραντεβού στην εξεταστική επιτροπή - «Υπερόπλο» εκατ. ευρώ μπορούσε να με βιντεοσκοπεί όλο το 24ωρο

Ανδρουλάκης: Κύριε Μητσοτάκη, ραντεβού στην εξεταστική επιτροπή - «Υπερόπλο» εκατ. ευρώ μπορούσε να με βιντεοσκοπεί όλο το 24ωρο
Ανδρουλάκης: Από το Σεπτέμβριο του 2021 ξεκινά να με παρακολουθεί η ΕΥΠ και συγχρόνως επιχειρείται η παγίδευση μου με ένα κατασκοπευτικό «υπερόπλο» κόστους εκατομμυρίων ευρώ, που θα μπορούσε να με βιντεοσκοπεί 24 ώρες το 24ωρο
Σχετικά Άρθρα

Για άρνηση του πρωθυπουργού να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στην πρώτην αντίδραση του μετά τη συνεδρίαση της Βουλής.
Ο ίδιος, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, επισήμανε ότι «του δίνω ραντεβού στην εξεταστική επιτροπή για να έρθει και να απαντήσει ευθέως σε ό,τι απέφυγε σήμερα, επιλέγοντας ξανά ως μέθοδο διαφυγής την τοξική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα».

Αναλυτικά η δήλωση Ανδρουλάκη:

«Σήμερα στη Βουλή εμφανίστηκε ένας Πρωθυπουργός βουτηγμένος στην αλαζονεία. Αρνήθηκε για άλλη μια φορά να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα.
Από το Σεπτέμβριο του 2021 ξεκινά να με παρακολουθεί η ΕΥΠ και συγχρόνως επιχειρείται η παγίδευση μου με ένα κατασκοπευτικό «υπερόπλο» κόστους εκατομμυρίων ευρώ, που θα μπορούσε να με βιντεοσκοπεί 24 ώρες το 24ωρο.
 Αυτό, ο κ. Μητσοτάκης το θεωρεί σύνηθες, ενώ γνωρίζει ότι είμαι ο μόνος ευρωβουλευτής σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, στον οποίο έχει συμβεί κάτι τέτοιο.
Επίσης, δεν απάντησε ποιοι είναι οι εθνικοί λόγοι για την παρακολούθησή μου, που ενώ δεν συνέτρεχαν τα οκτώ χρόνια, που είμαι ευρωβουλευτής.
Προέκυψαν ξαφνικά μόλις δήλωσα υποψηφιότητα για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ και εξαφανίστηκαν πάλι ξαφνικά με την εκλογή μου.
Σταματήστε, κ. Μητσοτάκη, να περιφρονείτε ευθέως τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Θέλατε ένα ΠΑΣΟΚ σε ομηρεία και αποτύχατε.
Ισχυρίζεται ακόμη ότι δεν μπορεί να πει δημοσίως τους λόγους παρακολούθησης. Είναι νόμιμο και ηθικό ενώ λέει αυτό, συγχρόνως το Μέγαρο Μαξίμου να διαρρέει ανοησίες εμπλέκοντας τρίτες χώρες, οι οποίες τους διαψεύδουν εκθέτοντας την πατρίδα μας διεθνώς;
Και επειδή εξέφρασε μια… αγωνία για το πότε θα συναντηθούμε, του δίνω ραντεβού στην εξεταστική επιτροπή για να έρθει και να απαντήσει ευθέως σε ό,τι απέφυγε σήμερα, επιλέγοντας ξανά ως μέθοδο διαφυγής την τοξική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. 
Τέλος, ο κύριος Μητσοτάκης είχε το θράσος να δίνει και συμβουλές στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Με όσα αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα, δεν είστε σε θέση να συμβουλεύετε στους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν».

Η αντιπαράθεση στη Βουλή

Στα άκρα έχει φτάσει η κόντρα κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών. Το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε στα ύψη σήμερα 26/8 στη Βουλή με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να προκαλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας επισημαίνοντας του ότι η κυβέρνηση έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του από τους βουλευτές της ΝΔ.
«Αν πιστεύετε πως δεν απολαμβάνω την εμπιστοσύνη της Βουλής, καταθέστε πρόταση δυσπιστίας κι ελάτε να αναμετρηθούμε» είπε ο πρωθυπουργός για να λάβει την απάντηση από τον κ. Τσίπρα πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δεδομένη τη δυσπιστία του ελληνικού λαού. «Πιαστήκατε με τον κοριό στ' αυτί» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η δευτερολογία Μητσοτάκη

Κατά τη δευτερολογία του, στη Βουλή, ο πρωθυπουργός -απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ισχυρίστηκε ότι όλα έγιναν εν γνώσει του- επέμεινε πως δεν γνώριζε για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.
«Εσείς γνωρίζατε ποιους παρακολουθούσε η ΕΥΠ; Εγώ δεν το γνωρίζω και δεν θα έπρεπε να το γνωρίζω» συνέχισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. «Πιστεύετε πραγματικά ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός ή ο Αμερικανός πρόεδρος γνωρίζουν ποιοι παρακολουθούνται από τις μυστικές υπηρεσίες τους;
Αναρωτιέμαι αν εσείς γνωρίζατε πράγματα τα οποία θα έπρεπε να οδηγήσουν να πάρετε αποφάσεις» συμπλήρωσε και τόνισε ότι το 2016 υπήρχε πόρισμα της ΕΥΠ, μια έρευνα που αφορούσε υποθέσεις διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ., και φέρεται ότι υπήρχαν συνομιλίες με τον υπουργό Άμυνας και τη σύζυγό του. «Και αναρωτιέμαι εγώ, ο υπουργός Άμυνας της χώρας κάνει νταλαβέρια με κάποιον υπόδικο, έχετε αυτή την πληροφορία εσείς, και δεν κάνατε τίποτα; Απολύτως; Ας προσέχατε».
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως κανείς δεν πρέπει να εξαιρείται από νόμιμες παρακολουθήσεις.
«Ρωτήσατε μια ερώτηση που δεν μπορώ να απαντήσω. Γιατί παρακολουθήθηκε το τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη; Αυτή την απάντηση θα μπορούσε να την πάρει μόνο μέσα από απόρρητη ενημέρωση. Γιατί δεν πάει να ενημερωθεί; Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω, πρώτον είναι ότι η διαδικασία ήταν νόμιμη, δεύτερον ότι κατά την εκτίμηση μου τα φίλτρα δεν ήταν επαρκή, εξ ου και υπήρξε η απομάκρυνση του διοικητή της ΕΥΠ και του ΓΓ του πρωθυπουργού. Οι συγκεκριμένοι λόγοι που αιτιολόγησαν αυτή την παρακολούθηση θα μπορούν να αναζητηθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και στην Εξεταστική. Φαντάζομαι ότι δεν θα υπάρξει αντίρρηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να κληθούν και προηγούμενοι διοικητές να πουν για το πώς διαχειριζόντουσαν τέτοια λεπτά ζητήματα. Να έρθει ο κ. Ρουμπάτης, ο κ. Δραβίλας ο οποίος υπήρξε επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Να έρθουν όλοι να μας διαφωτίσουν για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν τέτοιες λεπτές υποθέσεις».

Η πρόκληση για πρόταση μομφής

Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για να διαπιστώσει ότι η ΚΟ της ΝΔ είναι συμπαγής.
«Κλείνω με μία αναφορά στην παρότρυνσή σας κ. Τσίπρα να απευθυνθείτε στην ΚΟ της ΝΔ να ρίξει την κυβέρνηση. Αυτή η ΚΟ έχει περάσει από πολλές δυσκολίες (...) Αν πιστεύετε ότι δεν απολαμβάνω της εμπιστοσύνης της βουλής και της ΚΟ, καταθέστε πρόταση δυσπιστίας. Τώρα. Αν δεν το κάνετε θα είστε θρασύδειλος πολιτικός. Μακάρι να το κάνετε και να πάμε σε συζήτηση τριών ημερών» είπε χαρακτηριστικά.

Η δευτερολογία Τσίπρα

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Ολομέλειας, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε τα ερωτήματα που έθεσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και παραμένουν αναπάντητα και ζήτησε για ακόμη φορά τη δημοσιοποίηση των λόγων παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη αλλά και το αν παρακολουθούνται άλλα πολιτικά πρόσωπα.
«Από τη μεταπολίτευση και μετά, από όσο γνωρίζουμε, δεν υπήρξε επισύνδεση σε εκλεγμένο μέλος του κοινοβουλίου. Ο μόνος που το επιχείρησε ήσασταν εσείς» τόνισε ο κ. Τσίπρας και διεμήνυσε στον πρωθυπουργό: «Δεν είμαστε όλοι το ίδιο».
Αναφερόμενος στις αιχμές που εκτόξευσε ο κ. Μητσοτάκης για την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται και κάλεσε τον πρωθυπουργό «εάν έχει κάτι να το πάει στον Εισαγγελέα». Σε αυτό το σημείο αναρωτήθηκε: «Θα είχατε κάτι και δεν θα το είχατε χρησιμοποιήσει εδώ και 3 χρόνια;».
Πάντως, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε καμία νόμιμη ή παράνομη επισύνδεση.
Επίσης, αναφέρθηκε στην πρόταση της ΝΔ για εξεταστική από το 2012, με αναφορές τόσο στον Αντώνη Σαμαρά, όσο και στον Νίκο Δένδια. «Αφήστε τα εσωκομματικά σας κόλπα, φτιάξτε εξεταστική για την περίοδο 2015-2019 και μόνο. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα» υπογράμμισε.

Τριτολογία Μητσοτάκη: Έχουμε βασική διαφορά ερμηνείας του Συντάγματος

«Εντυπωσιάζομαι από την αγάπη την οποία δείχνει ο κ. Τσίπρας στις απόψεις του κ. Βενιζέλου, αναρωτιέμαι αν είχε την ίδια άποψη όταν επιχείρησε να τον σύρει στο ειδικό δικαστήριο» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την τριτολογία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων για τις παρακολουθήσεις.
«Έχουμε βασική διαφορά ερμηνείας του Συντάγματος.
Οφείλω να καταθέσω τον εκτελεστικό νόμο του Συντάγματος του 1974, ο νόμος 2225, ο οποίος αναφέρεται στο άρθρο για άρση του απορρήτου για λόγους ασφαλείας.
Αν ήθελε εξαίρεση βουλευτών, αυτό θα μνημονευόταν στο σχετικό νόμο» συνέχισε ο πρωθυπουργός.
«Υπάρχει ζήτημα ουσιαστικό διάκρισης.
Θεωρούμε ότι κανείς δεν πρέπει να εξαιρείται από δυνατότητα παρακολούθησης για θέματα εθνικής ασφάλειας αλλά πρέπει για πολιτικά πρόσωπα να είναι εξαιρετικά στοιχειοθετημένη» είπε και συμπλήρωσε: «Είπατε κ. Τσίπρα ότι επί των ημερών σας ότι δεν γινόταν καμία παρακολούθηση δημοσιογράφου ή πολιτικού.
Μετά είπατε δεν έδωσα εγώ εντολή.
Επί των ημερών σας ήταν 54.000.
Μία μία τις κοιτάξατε;
Άλλη δουλειά δεν είχατε να κάνετε;
Εγώ δεν γνώριζα καμία.
Σας το είπα εξαρχής».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης