Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Να διερευνηθούν οι καταγγελίες του ΚΚΕ για τις υποκλοπές από το 2016

Κουτσούμπας: Να διερευνηθούν οι καταγγελίες του ΚΚΕ για τις υποκλοπές από το 2016
Αν νομίζετε ότι θα ξεφύγετε από τις ευθύνες σας, είστε βαθιά γελασμένοι είπε ο κ.Κουτσούμπας
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως πρέπει να διερευνηθούν οι καταγγελίες του ΚΚΕ για τις υποκλοπές από το 2016 έως σήμερα διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για το θέμα των υποκλοπών, ο οποίος διερωτήθηκε ποια είναι τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η Ασφάλεια και τι ακριβώς έπραξε η ΑΑΔΕ για τις καταγγελίες που είχε κάνει το ΚΚΕ.
Απευθυνόμενος στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι τα δύο κόμματα έχουν συμβάλει στον νόμο 2225 σύμφωνα με τον οποίο οι παρακολουθήσεις θεωρούνται νόμιμες.
«Ο,τι και να λέει η κυβέρνηση, το πλαίσιο αυτό δεν παίρνει από διορθώσεις» είπε ο κ.Κουτσούμπας, αναφέροντας απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της ΝΔ, ότι «αν νομίζετε ότι θα ξεφύγετε από τις ευθύνες σας, είστε βαθιά γελασμένοι».
«Ποια κυβέρνηση, ποιος πρωθυπουργός, μπορεί να λέει με τόση ευκολία «δεν ήξερα, δεν άκουσα».
Το σκοτεινό και επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο το οποίο στρώνει το έδαφος για πρακτικές παρακολούθησης και παραβιάσεων του απορρήτου των επικοινωνιών, δεν αποτελεί επιμέρους «υπηρεσιακή αστοχία».
Αυτό το πλαίσιο, στοχεύει στην καρδιά των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Το πλαίσιο που έχετε ψηφίσει δίνει το πράσινο φως για την παρακολούθηση των πάντων» υποστήριξε ο γ.γ. του ΚΚΕ, ο οποίος διερωτήθηκε αν τώρα οι πολιτικές δυνάμεις πληροφορήθηκαν για τα συστήματα Predator.
«Ήταν ή όχι στις προθέσεις προηγούμενων κυβερνήσεων η προμήθεια τέτοιων συστημάτων;
Το όλο ζήτημα, δεν μπορεί να εξαντλείται στη συζήτηση για το «νόμιμο» ή «παράνομο» των παρακολουθήσεων.
Απαράδεκτες, άθλιες και παράνομες από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων είναι όλες οι παρακολουθήσεις» υπογράμμισε ο κ.Κουτσούμπας, επισημαίνοντας πως δεν έχει ακουστεί τίποτα έως σήμερα για το σάπιο θεσμικό πλαίσιο.
«Αλλά όλοι σας καταβάλετε προσπάθεια για να το αφήσετε στο απυρόβλητο.
Θέλετε να το αποκρύψετε από τον λαό» υπογράμμισε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης