Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ένταση στη Βουλή και απειλές για προσφυγή στη Δικαιοσύνη - Το επεισόδιο μεταξύ Γεραπετρίτη και Τσίπρα

Ένταση στη Βουλή και απειλές για προσφυγή στη Δικαιοσύνη - Το επεισόδιο μεταξύ Γεραπετρίτη και Τσίπρα
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ άρχισαν να διαμαρτύρονται εντόνως όταν ο πρόεδρος της Βουλής έδωσε για δύο λεπτά τον λόγο στον υπουργό Επικρατείας
Σχετικά Άρθρα

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή μετά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, στην Ολομέλεια για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων.
Ειδικότερα, η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αλλά και στην τοποθέτηση του Γιώργο Γεραπετρίτη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του τελευταίου, ο οποίος ζήτησε να λάβει τον λόγο επί προσωπικού. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι άρχισαν να διαμαρτύρονται εντόνως όταν ο πρόεδρος της Βουλής έδωσε για δύο λεπτά τον λόγο στον υπουργό Επικρατείας.

Η αναφορά Τσίπρα που έκανε έξαλλο τον Γεραπετρίτη

«Όταν ο κ. Γεραπετρίτης και ο κ. Πιερρακάκης ήρθαν εδώ με τον Κοντολέοντα (σσ. πρώην διοικητή της ΕΥΠ) στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και έλεγαν ψέματα σε διαδοχικές ερωτήσεις ότι δήθεν δεν υπάρχει ανάμιξη ΕΥΠ στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη εν αγνοία τους το έκαναν; Σας εξαπάτησε ο ανιψιός σας; Να το δεχθούμε ακόμα και αυτό. Να δεχθούμε ότι πρωθυπουργός ήταν ο ανιψιός σας και όχι εσείς. Να δεχθούμε ότι ο ανιψιός σας και ο Κοντολέοντας σας εξαπάτησε, ήσασταν θύματα όλοι σας. Όταν το 2021 τον Μάρτιο νομοθετούσατε μετά καταγγελία Κουκάκη εσπευσμένα , να απαγορευτεί η δυνατότητα των πολιτών να ενημερώνονται για τυχόν παρακολούθησή τους δεν το γνωρίζατε γιατί το κάνατε αυτό;». Αυτή ήταν η αναφορά του κ. Τσίπρα που έκανε έξαλλο τον υπουργό Επικρατείας.

Η απάντηση Γεραπετρίτη

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, απάντησε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος, αφήνοντας υπονοούμενα ακόμα και για προσφυγή στη δικαιοσύνη.
«Μέμφεστε έναν βουλευτή ότι είπε ψέματα επικαλούμενος μια μυστική συνεδρίαση. Θα δηλώσω ευθέως ότι εγώ ουδέποτε ανέφερα αυτά που είπατε στην επιτροπή της Βουλής. Ρωτήστε τον κ. Κατρούγκαλο που ήταν παρών αν ήταν ψέματα. Προτίθεμαι να αξιοποιήσω όλα τα δικαιώματα που έχω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης καλώντας τον κ. Τσίπρα να ανακαλέσει.
«Χρειάστηκε σωσίβιο ο κ. Μητσοτάκης, δεν μπορεί μόνος του», είπε παίρνοντας τον λόγο ο Αλέξης Τσίπρας. «Γνωρίζατε ή όχι κ. Γεραπετρίτη; Γιατί δεν απαντήσατε; Μην μιλάτε για μηνύσεις. Εδώ μιλάμε πολιτικά. Το κρίσιμο ερώτημα που αφορά εσάς, τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Πιερρακάκη που συνοδεύσατε τον αποπεμφθέντα διοικητή της ΕΥΠ και είπε ψέματα. Αν γνωρίζατε, είστε συμμέτοχοι στο έγκλημα. Τις τελευταίες ημέρες έχει ντραπεί και η ντροπή. Το να μου κουνάτε το δάχτυλο εσείς και ο πρωθυπουργός, πάει πολύ» είπε ο κ. Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης