Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είστε υπόλογος και κατηγορούμενος - Κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο του ανιψιού σας

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είστε υπόλογος και κατηγορούμενος - Κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο του ανιψιού σας
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του ανιψιού του
Σε κατά μέτωπο επίθεση στον πρωθυπουργό προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του για τις υποκλοπές.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε πολλές φορές να απαντήσει για ποιον λόγο η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας που επικαλείστε για να παρακολουθείτε τον κ.Ανδρουλάκη; Δώστε μια απάντηση. Είναι πράκτορας ξένων συμφερόντων ο κ.Ανδρουλάκης; Είναι επικίνδυνος ο κ.Ανδρουλάκης;» είπε και τον κάλεσε να πάρει τον λόγο, κάτι που ωστόσο δεν έκανε ο πρωθυπουργός.
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κρύβεται πίσω από τον Γρηγόρη Δημητριάδη. «Η άρνηση σας να πείτε την αλήθεια, είναι και αυτό μια απάντηση, αλλά και η ισχυρότερη απόδειξη της ενοχής σας. Δεν μπορείτε να κρύβεστε πίσω από το δάκτυλο του ανιψιού σας. Η μεγαλύτερη δειλία είναι να μην λαμβάνετε την ευθύνη και να λέτε ότι φταίει ο ανιψιός μου», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε «σταματήστε να κρύβεστε κ. Μητσοτάκη. Η ευθύνη σας ανήκει αποκλειστικά και ολοκληρωτικά, όχι γιατί είστε πρωθυπουργός, αλλά γιατί περάσατε την ΕΥΠ στη δική σας ευθύνη και γιατί επιλέξατε τον κ.Κοντολέοντα παρά το ότι δεν είχε τα προσόντα».

«Ζούμε μια εκτροπή, όχι πραγματικότητα»

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ότι το θέμα των παρακολουθήσεων έχει απασχολήσει κι άλλες χώρες, όπως η Ισπανία, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για εκτροπή και τον κάλεσε να παραιτηθεί άμεσα.
«Αυτό που ζούμε δεν είναι κανονικότητα, είναι εκτροπή και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να το αφήσουμε να περάσει έτσι. Δεν αναφέρομαι μονάχα στους βουλευτές, αλλά η απαλλαγή της χώρας από τη σήψη πρέπει να αποτελεί κοινό τόπο για κάθε δημοκρατικό πολίτη και κάθε δημοκρατικό βουλευτή» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε: «έχετε δύο επιλογές. Η πρώτη είναι η δημοκρατική που συνεπάγεται αναγνώριση των ευθυνών, παραίτηση και εκλογές, ενώ η δεύτερη επιλογή είναι η καθεστωτική, που περιλαμβάνει λάσπη στον ανεμιστήρα και κινήσεις πανικού. Σας ενθαρρύνω με όση πολιτική αξιοπρέπεια σας έχει απομείνει να πράξετε το πρώτο: παραιτηθείτε και μην βυθίζετε άλλο την πολιτική ζωή της χώρας σε κλίμα ζόφου και ανωμαλίας».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης