Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Νόμιμη αλλά λάθος η παρακολούθηση Ανδρουλάκη - Ήμουν θύμα συνακροάσεων επί ΣΥΡΙΖΑ - Εκλογές στο τέλος 4ετίας

Μητσοτάκης: Νόμιμη αλλά λάθος η παρακολούθηση Ανδρουλάκη - Ήμουν θύμα συνακροάσεων επί ΣΥΡΙΖΑ - Εκλογές στο τέλος 4ετίας

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση του ότι αν και νόμιμη, ήταν λάθος η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη

Σχετικά Άρθρα

Το αφήγημα περί... λάθους όσον αφορά την κατά τα άλλα νόμιμη παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, επανέλαβε από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επικαλούμενος τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου επεσήμανε πως κι ο ίδιος είχε πέσει θύμα συνακροάσεων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός απέρριψε εκ νέου αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές τονίζοντας ότι «δεν θα φυγομαχήσει».
Αρχικά, ο πρωθυπουργός εξήρε το έργο της ΕΥΠ και επεσήμανε πως «ένα ολίσθημα δεν αρκεί και δεν πρέπει να μηδενίσει το έργο της ΕΥΠ... Είναι πολύτιμες οι αξιόπιστες πληροφορίες» επεσήμανε μεταξύ άλλων και τόνισε ότι «τίποτα δεν πρέπει να θέσει υπό αμφισβήτηση την ΕΥΠ». Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, επίσης, ότι «οι μυστικές υπηρεσίες κινούνται πάντα σε μια λεπτή γραμμή».
Όσον αφορά την παρακολούθηση και του δικού του κινητού τηλεφώνου, ο πρωθυπουργός υποστήριξε -επικαλούμενος ανάρτηση στο twitter του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου- «υπήρξα θύμα συνακροάσεων όταν ήμουν υποψήφιος πρωθυπουργός. Πρέπει να μάθουμε ποια παράκεντρα μας άκουγαν τότε με τον κ.Τσίπρα πρωθυπουργό».

Αιχμές για εμπλοκή τρίτων χωρών

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός άφησε εκ νέου αιχμές για εμπλοκή τρίτων χωρών στο σκάνδαλο των υποκλοπών.
«Στο εξωτερικό, πολλοί θα ήθελαν μια Ελλάδα απροστάτευτη και αδύναμη» είπε χαρακτηριστικά και απέκλεισε το ενδεχόμενο αγοράς του Predator από ελληνικές αρχές τονίζοντας χαρακτητιστικά «δεν υπάρχει σύστημα Predator στις ελληνικές υπηρεσίες».

Νόμιμη αλλά λάθος η παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι ήταν λάθος η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη. ΄
«Όλα έγιναν βάσει του πρωτοκόλλου» τόνισε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε «η ΕΥΠ έπρεπε να είχε τα κατάλληλα φίλτρα και να δείξει διαφορετικά αντανακλαστικά. Γι' αυτό έκανα λόγο για νόμιμη διαδικασία, μη επιτρεπτή πολιτικά» είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι «πρέπει να προστατεύονται τα δημόσια πρόσωπα, αλλά δεν πρέπει να νιώθουν ότι είναι στο απυρόβλητο. Ας σκεφτούμε όλοι πως εξαρθρώθηκε η Χρυσή Αυγή».

Επίθεση σε Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, αφήνοντας αιχές και για παρακολούθηση επί κυβέρνησης του ακόμα και μεταξύ των μελών του κόμματος της Κομουνδούρου.
«Κε. Τσίπρα πάει πολύ, εσείς να με αποκαλείτε αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης. Εσείς που σας έχουν καταγγείλει 5 πρώην συνεργάτες σας για παρακολουθήσεις» είπε και κατονόμασε τους πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Κοτζιά, Γιάννη Πανούση, Νάντια Βαλαβάνη, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Γιάνη Βαρουφάκη, αφήνοντας αιχμές για τις σχετικές καταγγελίες τους ότι γίνονταν υποκλοπές και επί ΣΥΡΙΖΑ.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε ιδιαιτέρως στον γραμματέα του ΜέΡΑ25 και πρώην υπουργό Οικονομικών λέγοντας ότι «κ. Βαρουφάκη, να διευκρινίσετε όσα έχετε γράψει και στο βιβλίο σας».
«Η πολιτική μου διαδρομή κ.Τσίπρα έχει δείξει ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι» τόνισε και συνέχισε «αποδίδετε την εντολή παρακολούθησης του κ.Ανδρουλάκη σε έμενα, είναι ψέμα και ανέντιμο».

«Όχι» σε πρόωρες εκλογές

Τέλος, ο πρωθυπουργός απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
«Ζητάτε εκλογές σε αυτό το περιβάλλον αστάθειας, χωρίς να αναλογίζεστε τι μπορεί να σημαίνει αυτό - Τι θα σήμαινε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση εν μέσω αυτής της κρίσης. Θέλετε κε.Τσίπρα να οδηγήσετε την χώρα στην αστάθεια» είπε και συνέχισε «Θα αναλάβω το κόστος να οδηγήσω τη χώρα σε σταθερό λιμάνι. Δεν θα φυγομαχήσω. Στο τέλος της 4ετίας θα αναμετρηθούμε».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης