Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η ευθύνη για τις υποκλοπές ανήκει στον Κυριάκο Μητσοτάκη - Μόνη λύση οι εκλογές

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η ευθύνη για τις υποκλοπές ανήκει στον Κυριάκο Μητσοτάκη - Μόνη λύση οι εκλογές
Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε και σε δημοσιεύματος του ελληνικού Τύπου σύμφωνα με τα οποία παρακολουθούνται επτά πολιτικά πρόσωπα
Σχετικά Άρθρα

Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για εκλογές επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος.
«Η ευθύνη για τις υποκλοπές έχει ονοματεπώνυμο, Κυριάκος Μητσοτάκης. Εδώ που έχουμε φτάσει μόνη λύση είναι οι εκλογές» είπε μιλώντας στον Σκάι.
Ερωτηθείς για τη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και την αποστροφή του νέου διοικητή της ΕΥΠ ότι «κανένας δεν εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις», ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «η χθεσινή συζήτηση έρχεται μετά την προχθεσινή αδυναμία του κ. Οικονόμου να διαψεύσει το ρεπορτάζ της Καθημερινής ότι παρακολουθούνται επτά πολιτικά πρόσωπα». Πρόσθεσε ότι «ο κ. Οικονόμου είπε ότι η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης δεν γνωρίζουν κάτι, στην πραγματικότητα λοιπόν αυτό που λένε είναι ότι υπάρχουν δύο αποδιοπομπαίοι τράγοι, ο ανιψιός του πρωθυπουργού, ο κ. Δημητριάδης και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ και ό,τι άλλο προκύψει θα το ρίξουμε πάνω τους».

Περί πολιτικής ευθύνης

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε αντιφάσεις στον κ. Μητσοτάκη. Επανέλαβε το ερώτημα «πώς γίνεται να υπάρχει πολιτική ευθύνη αλλά αυτήν να την αναλαμβάνει ένα μη εκλεγμένο πρόσωπο, ο κ. Δημητριάδης;», για να τονίσει πως «η πολιτική ευθύνη ανήκει στον πρωθυπουργό, στον άνθρωπο που διόρισε τον κ. Δημητριάδη, στον άνθρωπο που άλλαξε το νόμο προκειμένου να διορίσει στη θέση του τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, ο οποίος δεν είχε τα τυπικά προσόντα, στον άνθρωπο που με βάση το ΦΕΚ έχει υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ».
Επιπλέον είπε ότι «δεν γίνεται ο κ. Μητσοτάκης να λέει ότι ήταν νόμιμη η παρακολούθηση Ανδρουλάκη αλλά αν το γνώριζα δεν θα το κάναμε». «Δεν είναι σουλτάνος ο κ. Μητσοτάκης για να παραβιάζει το νόμο -εκτός του ότι έτσι κι αλλιώς δεν ήταν νόμιμο», σχολίασε. Πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι «υπήρξε και η παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ενός ανθρώπου που ερευνούσε οικονομικά σκάνδαλα, που έχει συνεργαστεί με τους Financial Times και που η παρακολούθησή του ενδεχομένως σχετίζεται με το δημοσίευμα των Financial Times για ρυθμίσεις της κυβέρνησης οι οποίες διευκολύνουν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Ελλάδα». Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση ψήφισε τροπολογία, σύμφωνα με την οποία η ΕΥΠ δεν ενημερώνει την ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις και άρα δεν μπορεί να ενημερώνεται και ο πολίτης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης