Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Θα κάνουμε ότι είναι θεσμικά επιτρεπτό για να προστατεύσουμε το πολίτευμα

Οικονόμου: Θα κάνουμε ότι είναι θεσμικά επιτρεπτό για να προστατεύσουμε το πολίτευμα
Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, οι συζητήσεις για την ΕΥΠ είναι απόρρητες τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σχετικά Άρθρα

Θα κάνουμε ότι είναι θεσμικά επιτρεπτό για να προφυλάξουμε τις διαδικασίες και να προστατεύσουμε το πολίτευμα αλλά και την αξιοπιστία του κράτους μας υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το ζήτημα των υποκλοπών.
Αναφερόμενος στην χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο κ.Οικονόμου εξαπέλυσε πυρά κατά της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως βάσει του Κανονισμού της Βουλής, οι συζητήσεις για την ΕΥΠ είναι απόρρητες
«Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που περιήλθε σε γνώση της το ζήτημα της νόμιμης επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης στο πλαίσιο που ορίζουν οι σχετικοί νόμοι με απόλυτο σεβασμό στη θεσμικότητα των διαδικασιών μιας και πρόκειται για ένα θέμα ευαίσθητο τόσο εθνικά όσο και πολιτικά.
Η αντιπολίτευση όλο το διάστημα που μεσολάβησε δεν έπαψε να κόπτεται για τη δημοκρατία και για τους θεσμούς.
Χθες όμως, στη συνεδρίαση της διαρκούς Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου αναδείχθηκε περίτρανα η υποκρισία αλλά και η βαθιά περιφρόνηση κάποιων προς τους θεσμούς της Δημοκρατίας μας» είπε ο κ.Οικονόμου.

Απόρρητο

Όπως είπε, η Βουλή ανέλαβε ένα πολύ σοβαρό κομμάτι του ελέγχου της υπόθεσης και ότι βάσει του Κανονισμού της Βουλής οι συζητήσεις για την ΕΥΠ είναι απόρρητες και όσοι λαμβάνουν μέρος σε αυτές δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο και μετά τη λήξη της θητείας τους.
Παρά ταύτα όπως γνωστοποίησε επισήμως ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής διαπιστώθηκε ότι η χθεσινή συνεδρίαση μεταδιδόταν παρά τον απόρρητο χαρακτήρα της, επιλεκτικά σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, κατά την ώρα διεξαγωγής της, με αποτέλεσμα να παραβιαστεί το απόρρητό της.
«Δίνονταν έτσι η εντύπωση πως η επίκληση των θεσμικών διαδικασιών είναι εντελώς προσχηματική και το μόνο που ενδιαφέρει τελικά είναι η αναπάντητη άρα και ανεξέλεγκτη δημοσιότητα λόγω ακριβώς και του γεγονότος ότι οι υπεύθυνοι και επώνυμοι θεσμικοί φορείς αδυνατούν να απαντούν χωρίς να διαπράξουν αδίκημα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος..
«Φαίνεται ότι κάποιοι που παριστάνουν τους θεματοφύλακες της Δημοκρατίας και της νομιμότητας δε χάνουν την ευκαιρία να πλήττουν βάναυσα τους κορυφαίους θεσμούς του πολιτεύματός μας προκειμένου να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, να ζημιώσουν το εθνικό συμφέρον και να αποκομίσουν πρόσκαιρα κομματικά οφέλη» υποστήριξε ο κ.Οικονόμου, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση θα πράξει ό,τι είναι θεσμικά επιτρεπτό ώστε να προφυλάξει τις διαδικασίες και να προστατεύσει το πολίτευμα αλλά και την αξιοπιστία του κράτους μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης