Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σοφιανός (ΚΚΕ): Άθλιο το θεσμικό πλαίσιο για τις παρακολουθήσεις – Να εξεταστούν όλες οι καταγγελίες

Σοφιανός (ΚΚΕ): Άθλιο το θεσμικό πλαίσιο για τις παρακολουθήσεις – Να εξεταστούν όλες οι καταγγελίες
Με εντολή ενός ή δύο υπαλλήλων της ΕΥΠ παρακολουθούνται 100.000 Έλληνες είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ
Σχετικά Άρθρα
Για άθλιο θεσμικό πλαίσιο όσον αφορά το ζήτημα των παρακολουθήσεων που φέρει την ευθύνη όλων των κυβερνήσεων έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Σοφιανός.
«Η Eξεταστική Eπιτροπή της Βουλής να εξετάσει όλες τις καταγγελίες για συγκεκριμένες περιπτώσεις παρακολουθήσεων, οι οποίες αφορούν τις παρακολουθήσεις - υποκλοπές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη, δημοσιογράφων και του τηλεφωνικού κέντρου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Σοφιανός, ο οποίος έκανε λόγο για «αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει τέτοια φαινόμενα» για το οποίο φέρουν ευθύνη όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Πυρά σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

«Σκόπιμα δεν αναφέρουν στη συζήτηση το άθλιο πλέγμα των κοινοτικών οδηγιών, των νόμων και των διακρατικών συμφωνιών που δίνουν τη δυνατότητα σε έναν υπάλληλο, το διοικητή της ΕΥΠ να λέει ότι «ουδείς εξαιρείται».
Αυτό το θεσμικό πλαίσιο έχει διαμορφωθεί με ευθύνη τους, το έχουν ψηφίσει και έχει σαν αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια, με τέσσερις διαφορετικές κυβερνήσεις, να παρακολουθούνται 100 χιλιάδες Έλληνες, με την εντολή ενός ή δύο υπαλλήλων της ΕΥΠ.
Είναι κανόνες που έχουν ψηφίσει και μάλιστα ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ συναίνεσαν μέχρι και στην τροπολογία που προέβλεπε να μην ενημερώνεται το θύμα από τις αρχές ότι παρακολουθείται» υποστήριξε ο βουλευτής του ΚΚΕ.
«Είναι μέρος μιας συνολικότερης κατασταλτικής πολιτικής που θεωρεί τον ριζοσπαστισμό και τους αγώνες για λαϊκά δικαιώματα, ως τρομοκρατία» τόνισε ο κ.Σοφιανός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης