Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυνική ομολογία Δεμίρη (ΕΥΠ) στην επιτροπή της Βουλής: «Κανείς δεν εξαιρείται» από τις παρακολουθήσεις

Κυνική ομολογία Δεμίρη (ΕΥΠ) στην επιτροπή της Βουλής: «Κανείς δεν εξαιρείται» από τις παρακολουθήσεις
Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, καταθέτει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή
Σχετικά Άρθρα
Σε μια κυνική ομολογία που ρίχνει λάδι στη φωτιά και προκαλεί ακόμα περισσότερα ερωτήματα σχετικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης, προχώρησε ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, κατά την κατάθεση του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Ειδικότερα, πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνουν λόγο για ομολογία του κ. Δεμίρη πως παρακολοθούνται κι άλλοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί, πέραν των ονομάτων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν, πως σε ερωτήσεις μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας (που συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών) από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το εάν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι, πέραν του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ο κ. Δεμίρης φέρεται, να απάντησε: «Έχω πλήρη έλεγχο της υπηρεσίας τις τελευταίες 15 μέρες, κανείς δεν εξαιρείται…».

Ακολούθησε αναστάτωση, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο για ομολογία του κ. Δεμίρη, πως παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι.
Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, σύμφωνα με πληροφορίες σε απανωτές ερωτήσεις των βουλευτών, δεν προχώρησε σε καμία διευκρίνιση ή διάψευση.

Καταψήφισε η αντιπολίτευση τον διορισμό Δεμίρη στην ΕΥΠ

Εν τω μεταξύ, κατά πλειοψηφία -και μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ- ο Θεμιστοκλής Δεμίρης, έλαβε θετική γνωμοδότηση από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τον διορισμό του στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ.
Αντίθετα, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν αρνητική γνώμη.

Η απαντητική επιστολή της Ελλάδας στην Κομισιόν για τις υποκλοπές

Εν τω μεταξύ, το Politico αποκάλυψε σήμερα (24/8/2022) την απαντητική επιστολή της Ελλάδας στην Κομισιόν, που ζητούσε εξηγήσεις για τις παρακολουθήσεις κινητών τηλεφών.
Πιο αναλυτικά, το Politico επισημαίνει πως «μετά την επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα στις 29 Ιουλίου που ζητούσε απαντήσεις για το Predatorgate, ήρθε η απάντηση. Σύμφωνα με αξιωματούχους που έχουν γνώση του θέματος, σε επιστολή με ημερομηνία 2 Αυγούστου, ο Έλληνας μόνιμος αντιπρόσωπος στην ΕΕ έδωσε την εξής απάντηση προς την επιτροπή Δικαιοσύνης της Κομισιόν: "Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εθνική ασφάλεια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη μεγαλύτερη ευαισθησία, θα το θεωρούσαμε συνετό στο μέλλον να αποφεύγετε να ενστερνίζεστε βιαστικά συγκεκριμένες δημοσιεύσεις που έρχονται από πολιτικά ΜΜΕ που δεν χαρακτηρίζονται πάντα για την ακρίβεια και αντικειμενικότητά τους"».
Σύμφωνα με το Politico «ενώ στην απάντηση αναφέρεται ότι οι ελληνικές αρχές είναι στη διάθεση της Κομισιόν "με πνεύμα συνεργασίας και με διάθεση να εργαστούμε ως ομάδα για τον κοινό μας στόχο να προστατεύσουμε το κράτος δικαίου" το μήνυμα είναι σαφές: Μην ανακατεύεστε.
"Πιστεύω πραγματικά ότι ένα τέτοιο πρώτο βήμα θα ήταν πιο εποικοδομητικό από το να μπούμε σε διαδικασία αλληλογραφίας βασισμένη σε αναφορές στα ΜΜΕ που μένει να αποδειχθούν εάν είναι τεκμηριωμένες" αναφέρεται στην ίδια επιστολή, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης