Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης βιώνει πολιτική μοναξιά – Τον αδειάζουν πρώην σύμμαχοι, εκδοτικά κέντρα αλλά και μέσα στη Νέα Δημοκρατία

Ο Μητσοτάκης βιώνει πολιτική μοναξιά – Τον αδειάζουν πρώην σύμμαχοι, εκδοτικά κέντρα αλλά και μέσα στη Νέα Δημοκρατία
Και μέσα στη ΝΔ λίγα πρόσωπα βγήκαν να στηρίξουν ενεργά τον Πρωθυπουργό...
Σχετικά Άρθρα

Eϊναι ξεκάθαρο ότι πρώην σύμμαχοι του Πρωθυπουργού έχουν πειστεί ότι το «κεφάλαιο Μητσοτάκης» έχει κλείσει και κοιτάνε πλέον την επόμενη ημέρα.

Απομακρύνονται σιγά σιγά από τη ΝΔ

Για την ακρίβεια, δεν περίμεναν ποτέ στην κυβέρνηση ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος τον οποίο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τον πρότεινε για μεγάλη θέση στην Ευρώπη, θα «άδειαζε» τόσο εμφανώς την κυβέρνηση για το θέμα των υποκλοπών.
Αλλά εκτός από τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος διατηρεί δύο ρόλους, ως συνταγματολόγος αλλά και ως πολιτικός, δεν περίμεναν ότι αποστάσεις θα κρατούσε για το θέμα των υποκλοπών και η Άννα Διαμαντοπούλου, το επιτελείο της οποίας, βρίσκεται κανονικά μέσα στο Μαξίμου.
Προσφάτως δε, είδαμε ακόμα και τον Γιάννη Μανιάτη να επικρίνει την κυβέρνηση γιατί δεν έχει κάνει τίποτε με τις ΑΠΕ αλλά και με το φυσικό αέριο, όταν μάλιστα η κυπριακή κυβέρνηση έχει πρόσφατα ανακοινώσει νέο κοίτασμα στο οικόπεδο 6 που μπορεί να τροφοδοτήσει την Ευρώπη.

Πρώην σύμμαχοι, τωρινοί επικριτές

Η παρέμβαση Βενιζέλου από την άλλη, ξεκλείδωσε και μία σειρά από τοποθετήσεις άλλων κεντρώων και μετριοπαθώς συνταγματολόγων με συχνό πολιτικό λόγο, όπως ο Γιώργος Σωτηρέλης και ο Νίκος Αλιβιζάτος αλλά και ο Προκόπης Παυλόπουλος που ζήτησαν την ανάληψη πολιτικής ευθύνης και την παραίτηση του Πρωθυπουργού.
Ο δεύτερος μάλιστα είχε αξιοποιηθεί από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη, για την ακρίβεια ορίστηκε από τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, πρόεδρος Επιτροπής για την παρακολούθηση της εφαρμογής των πορισμάτων του Συνηγόρου του Πολίτη σχετικά με τα περιστατικά αστυνομικής βίας.
Όπως φαίνεται και αυτός, έχει κρατήσει αποστάσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είτε γιατί διαβλέπει ότι η εποχή Μητσοτάκη πέρασε είτε γιατί έχει πιστέψει ότι στη επόμενη φάση, θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας.

Θεσμικοί βλέπουν την επόμενη μέρα χωρίς Μητσοτάκη

Αλλά, δεν είναι μόνο οι συνταγματολόγοι που συμπεριφέρονται λες και το τέλος της κυβέρνησης είναι κοντά.
Ο Γιάννης Στουρνάρας εσχάτως μιλάει για το θέμα της πολιτικής αστάθειας.
Ο ίδιος έχει διαφυλάξει ένα μίνιμουμ συνεννόησης τόσο με τον Αλέξη Τσίπρα όσο και με τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς είναι, επίσης, ένας πόλος έλξης στελεχών από όλα τα κόμματα, έχει κρατήσει αποστάσεις για το θέμα των υποκλοπών και έχει τις επαφές του στα ΜΜΕ.
Τα εκδοτικά συγκροτήματα τραβούν το χαλί στο Μαξίμου
Αυτό που προκαλεί εντύπωση, όμως, είναι ότι τα εκδοτικά συμφέροντα έχουν πλέον τραβήξει το χαλί στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο όμιλος της Καθημερινής με δημοσιεύματα μιλάει για παρακολουθήσεις και άλλων πολιτικών προσώπων πλην του Νίκου Ανδρουλάκη ενώ βασικοί του αρθρογράφοι όπως π.χ η Κουναλάκη έχουν απόψεις παραπλήσιες με αυτές που είδαμε στους New York Times.
Το Συγκρότημα ΒΗΜΑ, ΝΕΑ μέσω αρθρογραφίας έχουν κρατήσει μία απόσταση από όσα συμβαίνουν.
Είναι αντικειμενική αλήθεια ότι η φυγή Δημητριάδη – που διατηρούσε τις ισορροπίες- θα έχει συνέπειες.

Λίγοι βγήκαν να υποστηρίξουν τον Κ. Μητσοτάκη

Αλλά είναι φανερό ότι και μέσα στη ΝΔ λίγα πρόσωπα βγήκαν να στηρίξουν ενεργά τον Πρωθυπουργό.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης το έκανε γιατί εκπροσωπεί ένα ολόκληρο πυρήνα σκληρών δεξιών και είναι και αντιπρόεδρος.
Βγήκε και μίλησε ο Γ.Γεραπετρίτης (ενώ είχε πέσει σε δυσμένεια), μίλησε ο Στέλιος Πέτσας και φυσικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Τα μεγαλοστελέχη κρατάνε μία απόσταση, ενώ οι περισσότεροι μέσα στο καλοκαίρι ήταν προσηλωμένη στις περιφέρειές τους, στα πανηγύρια και τις θρησκευτικές εορτές.
Θα λέγαμε, βάσει των παραπάνω, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζει την απόλυτη πολιτική μοναξιά έχοντας χάσει βασικά ερείσματα στο Κέντρο και τη Κεντροαριστερά αλλά και στα ΜΜΕ.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης