Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Δεν καταθέτει πρόταση για εξεταστική η ΝΔ για τις υποκλοπές – Θέλουμε πλήρη διερεύνηση

Οικονόμου: Δεν καταθέτει πρόταση για εξεταστική η ΝΔ για τις υποκλοπές – Θέλουμε πλήρη διερεύνηση
Δεν φοβόμαστε άλλες αποκαλύψεις είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η ΝΔ δεν θα καταθέσει δική της ξεχωριστή πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των υποκλοπών διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, ο οποίος επισήμανε πως η κυβέρνηση θέλει την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης.
Ερωτηθείς για το τι θα πράξει η ΝΔ κατά την ψηφοφορία στη Βουλή για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των υποκλοπών, ο κ.Οικονόμου είπε ότι «η κυβέρνηση σκοπεύει να τιμήσει τη δυνατότητα που έδωσε στην κοινοβουλευτική μειοψηφία να μπορεί να συστήσει εξεταστική επιτροπή και δεν θα το ευτελήσει με παράλληλα αιτήματα, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η ΝΔ θα απαιτήσει στο πλαίσιο αυτής της εξεταστικής να διερευνηθούν και προηγούμενες περίοδοι.
«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση θέλουν πλήρη διερεύνηση και για την επισύνδεση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και τη διερεύνηση για την ύπαρξη και άλλων λογισμικών εντός της επικράτειας.
Η κυβέρνηση επιθυμεί να διερευνηθούν όλα σε βάθος χρόνου και λέμε ναι.
Αλλά δεν νοείται αξιολόγηση του συγκεκριμένου μεμονωμένου περιστατικού, χωρίς να γίνεται έρευνα των συστημικών και διαχρονικών παθογενειών» είπε ο κ.Οικονόμου, επισημαίνοντας ότι η έρευνα πρέπει να γίνει σε βάθος χρόνου, όχι για να υπάρξει μια λογική συμψηφισμού, αλλά για εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα και να βρεθούν φίλτρα, ώστε να μην υπάρξουν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον.

Να προσφύγουν στα Δικαστήρια

Κληθείς να σχολιάσει τις παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων και συνταγματολόγων όπως του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, κα. που βάζουν στο κάδρο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και χαρακτηρίζουν παράνομη και αντισυνταγματική την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, τους κάλεσε αν θεωρούν παράνομη την «νόμιμη επισύνδεση» Ανδρουλάκη να προσφύγουν στα δικαστήρια.
«Όποιος έχει αντίθετη άποψη ας προσφύγει στη Δικαιοσύνη, η οποία και θα κρίνει» είπε ο κ. Οικονόμου αναφέροντας πως είναι νόμιμες οι επισυνδέσεις.
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Παυλόπουλου ο κ. Οικονόμου σημείωσε, ότι, η κυβέρνηση μέσα από σειρά θεσμικών παρεμβάσεων θα αντιμετωπίσει το θέμα αυτό σε όλο το εύρος και βάθος.

Δεν φοβόμαστε αποκαλύψεις

«Χρειάζεται προσοχή, γιατί από ένα μεμονωμένο περιστατικό πάμε στο άλλο άκρο αγνοώντας τη συμβολή της ΕΥΠ στα θέματα εθνικής ασφάλειας.
Πρέπει να σκεφτεί κανείς πόσο εύκολα και επιπόλαια θα ισοπεδώνει υπηρεσίες απαραίτητες για την εθνική μας ασφάλεια» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος άφησε αιχμές όχι μόνο κατά κομμάτων αλλά και άλλων παραγόντων και ατόμων που «θέλουν να εκμεταλλευτουν αυτή την αστοχία για να επιβάλλουν τις δικές τους ατζέντες» και ξεκαθάρισε πως «σε καμία περίπτωση» η κυβέρνηση δεν φοβάται άλλες αποκαλύψεις ή αν ο πρωθυπουργός σκέφτεται την παραίτηση.
Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ακόμη ότι «δεν είναι σε γνώση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης καμία άλλη νόμιμη επισύνδεση πολιτικού προσώπου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης