Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: 1.500 μετανάστες προσπάθησαν να μπουν στην Ελλάδα από τον Έβρο μέσα σε ένα 24ωρο

Θεοδωρικάκος: 1.500 μετανάστες προσπάθησαν να μπουν στην Ελλάδα από τον Έβρο μέσα σε ένα 24ωρο
Τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μεγάλη κλιμάκωση στο φαινόμενο με τις παράνομες μετακινήσεις μεταναστών

«Μέσα σε ένα 24ωρο και κυρίως βραδινές ώρες επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα 1.500 μετανάστες ενώ τις τελευταίες μέρες συνελήφθησαν 60 διακινητές», δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μεγάλη κλιμάκωση στο φαινόμενο με τις παράνομες μετακινήσεις μεταναστών, δίνοντας την εικόνα της υβριδικής απειλής με την εργαλειοποίηση παράτυπων μεταναστών στον Έβρο.
«Έχουμε συλλάβει 60 διακινητές αλλοδαπούς τις τελευταίες ημέρες που είχαν στημένα κυκλώματα να φέρουν αυτούς τους ανθρώπους στη χώρα μας», πρόσθεσε ο ίδιος.
Όπως εξήγησε οι διακινητές προσπαθούν ιδίως το καλοκαίρι, που τα νερά του ποταμού πέφτουν, να οδηγήσουν τους ανθρώπους σε νησίδες.
«Μερικοί θέλουν την ελληνική αστυνομία να κάνει τους βαρκάρηδες» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέροντας παράλληλα ότι «πρέπει να σταματήσουν να ονειρεύονται ότι θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα τα κάνουμε ξέφραγο αμπέλι».
Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για οργανωμένα συμφέροντα στο μεταναστευτικό, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της προπαγάνδας της Τουρκίας με τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις Σοϊλού, αλλά και για την επέκταση του φράκτη στον Έβρο.

Όχι βαρκάρης η αστυνομία

«Η αστυνομία δεν θα κάνει τον βαρκάρη των κυκλωμάτων δουλεμπόρων.
Να τους βάζουν σε μια τουρκική νησίδα και να πηγαίνουν εκεί οι Έλληνες αστυνομικοί να τους παίρνουν και να τους περνάνε απέναντι στην Ελλάδα.
Ας σταματήσουν να ονειρεύονται ότι θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα τα κάνουμε ξέφραγο αμπέλι.
Ας πάψουν να το πιστεύουν και οι Τούρκοι», υπογράμμισε ο υπουργός.

Για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Θέλουμε να επεκταθεί όσο γίνεται περισσότερο, διότι από το σύνολο των 180 χιλιομέτρων, έχουμε καλύψει τα 37,5 έχει αποδειχτεί ότι αυτή η προσπάθεια είναι σημαντική και αποτελεσματική. Είμαστε σε συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την μέγιστη δυνατή χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Θεωρούμε ότι και η Ευρώπη πρέπει να εκτιμά θετικά την προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα γιατί το πρόβλημα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης.
Δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα και συνεπώς πρέπει να ενισχυθεί η χώρα προκειμένου αυτή η επέκταση να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή.

H νησίδα δεν είναι σε ελληνικό έδαφος

Αναφορικά με την νησίδα στον Έβρο που εντοπίστηκαν οι 38 μετανάστες, παρουσιάσε επίσημο έγγραφο του ΓΕΣ που όπως υπογράμμισε, αναφέρει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι οι συντεταγμένες της είναι εκτός ελληνικής επικράτειας και βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος.
Συμπλήρωσε ότι το συγκεκριμένο έγγραφο θα κατατεθεί στη Βουλή.
Απευθυνόμενος επίσης στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «θα πρέπει σήμερα να τοποθετηθεί ξεκάθαρα εάν σέβεται και αποδέχεται αυτό που λέει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».

Η έξοδος από την εποπτεία

Καταλήγοντας ο υπουργός αναφέρθηκε στην έξοδο από την εποπτεία, επεσήμανε ότι «παρά τις έκτακτες καταστάσεις αυτή η κυβέρνηση είναι απολύτως συνεπής σε όσα είχε πει προεκλογικά, μειώνει φόρους, μειώνει ασφαλιστικές εισφορές, ενισχύει το εισόδημα των πολιτών και η χώρα προχωρά μπροστά μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από παγκόσμιες εξελίξεις» και είναι δίπλα στον πολίτη και τον στηρίζει σε κάθε δυσκολία που παρουσιάζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης