Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επέκταση του φράχτη στον Έβρο κατά 80 χλμ. - Μηταράκης: Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι

Επέκταση του φράχτη στον Έβρο κατά 80 χλμ. - Μηταράκης: Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι
O υπουργός Μετανάστευσης δήλωσε ότι από τις 121 δομές που υπήρχαν, πλέον λειτουργούν 34 σε όλη τη χώρα
Σχετικά Άρθρα

Την επέκταση του φράκτη στον Έβρο κατά 80 χλμ. ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.
Ο υπουργός έκανε γνωστό -μιλώντας στον Σκάι- ότι αύτη τη στιγμή φιλοξενούνται στη χώρα μας σε δομές φιλοξενίας 18.000 μετανάστες από 92.000 που ήταν το 2020, ενώ σημείωσε ότι από τις 121 δομές που υπήρχαν, πλέον λειτουργούν 34 σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, δήλωσε ότι αυτό δημιούργησε πρόβλημα σε ορισμένες περιοχές, καθώς δεν υπήρχαν εργάτες γης.
Είπε επίσης ότι στις 31 Δεκεμβρίου θα απελευθερωθούν όλα τα διαμερίσματα που έχουν διατεθεί σε αιτούντες άσυλο σε όλη τη χώρα, καθώς ολοκληρώνεται το σχετικό πρόγραμμα.

Προσφυγικές ροές

Αναφερόμενος στις προσφυγικές ροές δήλωσε ότι «πέρυσι είχαμε τους χαμηλότερους αριθμούς σε αφίξεις την τελευταία δεκαετία, 8.500 μετανάστες». Φέτος αναμένεται να είναι η δεύτερη χαμηλότερη χρονιά της δεκαετίας σε μεταναστευτικές ροές με 7.000 αφίξεις μεταναστών έως τώρα πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης.
Σε ό,τι αφορά την άφιξη μεταναστών σε άλλα νησιά, όπως τα Κύθηρα, δήλωσε ότι οι συνεχείς περιπολίες στο Αιγαίο, άλλα και ο φράχτης στον Έβρο, έχουν αναγκάσει τους λαθροδιακινητές να αναζητήσουν άλλες διαδρομές σε άλλα νησιά και εργαλειοποιούν τις νησίδες του Έβρου.

«Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι»

Όσον αφορά την νησίδα στον Έβρο, όπου εντοπίστηκαν οι 38 μετανάστες, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι δεν είναι ελληνικό έδαφος, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο υπουργός Μετανάστευσης επεσήμανε πως τόσο η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού, όσο και το Κτηματολόγιο, δήλωσαν ξεκάθαρα πως το στίγμα που είχαν δώσει οι μετανάστες ήταν εκτός της ελληνικής επικράτειας.
Ο υπουργός σημείωσε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι, και η Τουρκία δεν είναι εμπόλεμη χώρα. Όπως ανέφερε, «ο ανθρωπισμός είναι πολύ σημαντικός, αλλά οι άνθρωποι που επιθυμούν να έρθουν στην ΕΕ λόγω των ανισοτήτων που υπάρχουν στον κόσμο είναι εκατοντάδες εκατομμύρια». «Δεν μιλάμε για μια κλειστή Ευρώπη, αλλά ούτε για μία Ευρώπη στην οποία θα αποφασίζουν ποιοι θα έρθουν οι λαθροδιακινητές» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης