Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Θετική η μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο στη Γερμανία

ΠΑΣΟΚ: Θετική η μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο στη Γερμανία
«Από την πρώτη στιγμή το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής είχε επιμείνει στην προσωρινή μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα».
Σχετικά Άρθρα
Την απόφαση του Καγκελαρίου Scholz για μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο αξιοποιεί το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του.
«Ενώ η γερμανική κυβέρνηση», αναφέρει, «προχωρά στη δραστική μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο από το 19% στο 7%, η κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθεί να αρνείται κάθε μείωση στη φορολογία στα καύσιμα, που στην Ελλάδα είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη».
Επιπροσθέτως, «το κυβερνητικό επιτελείο, αντί να αξιοποιήσει προς όφελος του πολίτη τα φορολογικά υπερέσοδα των 5,1 δισ. το 7μηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2022, που σε μεγάλο βαθμό προέρχονται από την υπεραπόδοση των έμμεσων φόρων λόγω του υψηλού πληθωρισμού, αναπαράγει φτηνούς ισχυρισμούς, όπως ότι η 'η μείωση της φορολογίας στα καύσιμα δεν είναι ρεαλιστική ούτε δίκαιη ως λύση' καθώς οι 'φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητα'», σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής».
Και καταλήγει: «Από την πρώτη στιγμή το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής είχε επιμείνει στην προσωρινή μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα, όπως επίσης και στη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά. Τότε η ΝΔ μας λοιδορούσε, σήμερα η απόφαση του καγκελαρίου Scholz δείχνει ότι είχαμε δίκιο».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης