Πολιτική

Πλεύρης: Αισιόδοξη η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα - Πως θα ανοίξουν τα σχολεία

Πλεύρης: Αισιόδοξη η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα - Πως θα ανοίξουν τα σχολεία
Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως η λογική των ήπιων μέτρων επικρατεί και στην περίπτωση των σχολείων
Σχετικά Άρθρα
Την αισιοδοξία του ως προς την επιδημιολογική εικόνα της χώρας εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Η τωρινή επιδημιολογική εικόνα στη χώρα «μας κάνει αισιόδοξους» είπε μιλώντας στον Σκάι και συμπλήρωσε «έχουμε θεραπευτικά πρωτόκολλα, εμβολιασμένο πληθυσμό, μεταλλάξεις και τα αντιικά φάρμακα. Το πλήρες αυτό μίγμα μας κάνει αισιόδοξους ότι δεν θα ξαναδούμε μέτρα υποχρεωτικότητας και περιορισμού», τόνισε ο υπουργός.
Εξήγησε ωστόσο πως υπάρχει ετοιμότητα για ενδεχόμενο επαναφοράς κάποιων μέτρων, αν και σε αυτή την περίπτωση πρόκειται να είναι μέτρα ήπιο χαρακτήρα.
«Είμαστε προετοιμασμένοι να πάρουμε μέτρα αν υπάρξει διαφορετική δυναμική. Περιμένουμε νέα κύματα το φθινόπωρο. Η αίσθηση που έχουμε είναι ότι δεν θα χρειαστεί να πάμε σε μέτρα ή αυτά τα μέτρα θα είναι ήπιας μορφής. Να παραμείνουμε σε ισχυρές συστάσεις για χρήση της μάσκας και ειδικά να απευθυνόμαστε στον ευάλωτο πληθυσμό γιατί αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο», δήλωσε συγκεκριμένα.

Τα σχολεία

Ως προς το άνοιγμα των σχολείων, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι το πρωτόκολλο θα αποφασιστεί προς το τέλος Αυγούστου, ώστε να υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.
Όπως δήλωσε, όμως, η λογική των ήπιων μέτρων επικρατεί και σε αυτήν την περίπτωση. Υπάρχουν ήδη διαφορετικά σενάρια για το πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί, ενώ λαμβάνεται υπόψη και η περσινή εμπειρία από το πρωτόκολλο που εφαρμόστηκε στα σχολεία και σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, λειτούργησε υποδειγματικά. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση θα ληφθεί σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας και την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης