Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελλάδα διασύρεται όσο η κυβέρνηση αρνείται να συγκαλέσει την Επιτροπή Διαφάνειας

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελλάδα διασύρεται όσο η κυβέρνηση αρνείται να συγκαλέσει την Επιτροπή Διαφάνειας
Ολόκληρη η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

“Καμία ανοχή στην προσπάθεια συγκάλυψης. Καμία ανοχή στην προσπάθεια κατασκευής του «εσωτερικού εχθρού» που εξυπηρετεί «σκοτεινές δυνάμεις», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων και καταγγέλλει την κυβέρνηση για απόπειρα συγκάλυψης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει τα εξής:

“Κάθε μέρα που περνάει με την κυβέρνηση να αρνείται τη σύγκληση της Επιτροπής Διαφάνειας προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση των υποκλοπών, η Ελλάδα διασύρεται περισσότερο διεθνώς. Σήμερα είναι η σειρά των New York Times που αναφέρονται στις «σκοτεινές σελίδες της ελληνικής ιστορίας» και θυμίζουν την εμπλοκή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε ανάλογο σκάνδαλο υποκλοπών. Η Ελλάδα του «επιτελικού κράτους» μετατρέπεται σε παγκόσμιο παράδειγμα καταστρατήγησης των δημοκρατικών ελευθεριών και αυταρχικής διακυβέρνησης με αδιαφανείς πρακτικές.
Η απάντηση της κυβέρνησης παραμένει η επίκληση του “εξωτερικού εχθρού” όπως διαφάνηκε και χτες με τις απαράδεκτες δηλώσεις Αθανασίου. Ο κ. Μητσοτάκης γελοιοποιήθηκε με τις διαρροές περί Ουκρανικών και Αρμενικών υπηρεσιών και τη δήθεν εμπλοκή Ανδρουλάκη σε σκοτεινούς φιλοκινεζικούς κύκλους. Σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει σε διεθνές μέσο, ότι ο μόνος κερδισμένος από την αποκάλυψη του σκανδάλου είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας, ενώ αφήνει υπόνοιες και για τουρκικό δάκτυλο. Ο κ. Γεωργιάδης συνεχίζει πάνω στην επικίνδυνη γραμμή που χάραξε ο Πρωθυπουργός: εμφανίζει την υπεράσπιση της Δημοκρατίας στη χώρα μας ως μάχη που εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα.
Αναμένουμε κατ’ ελάχιστον την παρέμβαση του αρμόδιου για την εξωτερική πολιτική υπουργού, προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση τρίτες χώρες. Αν εμπλέκονται, να τις κατονομάσει. Εάν δεν εμπλέκονται, να σταματήσει ο διεθνής διασυρμός της χώρας και οι ολέθριες επιπτώσεις στις διακρατικές της σχέσεις από ανεύθυνες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ή επίσημων διαρροών που πραγματοποιεί η κυβέρνηση μέσα στην απελπισία της.
Καμία ανοχή στην προσπάθεια συγκάλυψης. Καμία ανοχή στην προσπάθεια κατασκευής του «εσωτερικού εχθρού» που εξυπηρετεί «σκοτεινές δυνάμεις». Το σκάνδαλο των υποκλοπών συνιστά ευθεία επίθεση στην ελληνική Δημοκρατία και η διαλεύκανσή του είναι ύψιστο πατριωτικό καθήκον.”
Το δημοσίευμα των Τάιμς της Νέας Υόρκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στην  Ελλάδα συζητιούνται  οι εκβιασμοί, οι υποκλοπές και οι  εντολές για 15.000 παρακολουθήσεις μόνο σε ένα χρόνο, πράγματα που θυμίζουν «εποχή στρατιωτικής χούντας».  Η  New York Times, γράφει ακόμα ότι οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, έχουν προκαλέσει τριγμούς στην ελληνική κυβέρνηση και κορυφώνουν την αγωνία για το ποιος ακόμη παρακολουθείται.www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης