Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου για παρακολουθήσεις: Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να μείνει οποιαδήποτε σκιά - Δεν το ήξερε ο πρωθυπουργός

Οικονόμου για παρακολουθήσεις: Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να μείνει οποιαδήποτε σκιά - Δεν το ήξερε ο πρωθυπουργός
«Δεν είναι σε γνώση του πρωθυπουργού η οποιαδήποτε πληροφόρηση για παρακολούθηση πολιτικών προσώπων. Οι απαντήσεις θα δοθούν θεσμικά. Θα κάνουμε αλλαγές και στο θεσμικό πλαίσιο», ανέφερε ο Γ. Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα

«Είμαστε υπέρ της Εξεταστική Επιτροπής. Πρόκειται για μια υπόθεση εξαιρετικά σοβαρή και επιβάλλεται να αποσαφηνιστεί. Δεν θέλουμε να μείνει καμία σκιά», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, για την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκη, ξεκαθαρίζοντας πως «αν είχε τεθεί σε γνώση του πρωθυπουργού αυτό δεν θα συνέβαινε. Γι’ αυτό απομακρύνθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ και έγινε ανάληψη πολιτικής ευθύνης».
Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως «είχαμε ένα γεγονός που πολιτικά δεν είναι ανεκτό. Δεν είναι κανονικό σε μια δημοκρατία να παρακολουθείται το κινητό ενός ευρωβουλευτή από τις εθνικές αρχές ασφαλείας».
Υπογράμμισε ότι «ούτε ο κ. Δημητριάδης γνώριζε, αλλά από ευθιξία πολιτική παραιτήθηκε».
Αναφορικά με την πιθανή παρακολούθηση και άλλων προσώπων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «με βάση τις πληροφορίες που έχουμε, δεν είναι σε γνώση του πρωθυπουργού η οποιαδήποτε πληροφόρηση για παρακολούθηση πολιτικών προσώπων. Οι απαντήσεις θα δοθούν θεσμικά. Θα κάνουμε αλλαγές και στο θεσμικό πλαίσιο».
«Δεν θα επιτρέψουμε ένα περιστατικό που πολιτικά είναι μη ανεκτό να αφήσει την οποιαδήποτε σκιά» και οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν μόλις ανοίξει η Βουλή, όπως είπε.

Τι θα αναφέρει ο πρωθυπουργός

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, σήμερα (8/8), στη δήλωση-παρέμβασή του, «θα αναφερθεί πάρα πολύ αναλυτικά στη σοβαρή αυτή περίπτωση και θα περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση προσεγγίζει το ζήτημα και πώς σκοπεύει να το αντιμετωπίσει».

Δύο διαφορετικές υποθέσεις

Ο κ. Οικονόμου, προκειμένου να διευκρινιστούν κάποια πράγματα, καθώς «σε αυτή την υπόθεση ακούγονται και λέγονται πολλά που οδηγούν περισσότερο σε σύγχυση», εξήγησε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές υποθέσεις.
Όπως είπε, «έχουμε μια νόμιμη επισύνδεση κατόπιν παραγγελίας εισαγγελέως μέσα από το θεσμικό πλαίσιο που λειτουργεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για το τηλέφωνο ενός πολιτικού και συγκεκριμένα του κ. Ανδρουλάκη, την περίοδο που ήταν Ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αυτό γίνεται με τον τρόπο που διέπεται η λειτουργία της ΕΥΠ διαχρονικά, με την έγκριση εισαγγελέως. Η υπόθεση αυτή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όλη τη συζήτηση του προηγούμενου διαστήματος και με την πρώτη μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη για τα predator και τα κακόβουλα λογισμικά».
Ο ίδιος έκανε λόγο για σύγχυση που προκαλείται σκόπιμα από ορισμένους, ξεκαθαρίζοντας πως «η ελληνική κυβέρνηση ούτε έχει προμηθευτεί, ούτε καμία κρατική αρχή χρησιμοποιεί αυτά τα κακόβουλα λογισμικά. Οφείλουμε να ψάξουμε να βρούμε ποιοι με κακόβουλα λογισμικά παρακολουθούν Έλληνες πολίτες».

Αδυναμίες του συστήματος

Αναφορικά με την απόδοση ευθυνών, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «το σύστημα έχει αδυναμίες και μπάζει και χρειάζεται περισσότερα φίλτρα, αλλά να μην τα μηδενίζουμε όλα. Είμαστε απόλυτα δεκτικοί σε προτάσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης