Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας: Διαβεβαίωση του ΥΠΕΞ Κίνας για στήριξη στην εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας

Δένδιας: Διαβεβαίωση του ΥΠΕΞ Κίνας για στήριξη στην εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας
Στην Καμπότζη ο Ν. Δένδιας
Σχετικά Άρθρα

Τη διαβεβαίωση του Υπουργού Εξωτερικών της Κίνας, Wang Yi, για την στήριξη στην εδαφική ακεραιότητα, στην κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας απέναντι στις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει, έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της 55ης Συνόδου ΥΠΕΞ ASEAN στην Καμπότζη.
«Μια θέση απόλυτα συμβατή με το Διεθνές Δίκαιο, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Κίνα είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας» επισήμανε ο Νίκος Δένδιας και επανέλαβε την ελληνική θέση υπέρ του «One China policy», της «Πολιτικής της Μίας Κίνας», μια θέση που είναι και η ευρωπαϊκή θέση στο θέμα αυτό, συμπλήρωσε.
κ.JPG

Ακόμη, ο κ. Δένδιας σε δήλωσή του ανέφερε ότι εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας να υπέγραψε στην Πνομ Πενχ τη Συμφωνία Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και του Συμφώνου των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας, δηλαδή του ASEAN, ενός χώρου άνω των 600 εκατομμυρίων ανθρώπων με Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν άνω των 3 τρισεκατομμυρίων και με θέσεις απολύτως συμβατές με τις Ελληνικές θέσεις στα θέματα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.
«Νομίζω ότι είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα σε μία ελληνική εξωτερική πολιτική, την οποία έχουν χαρακτηρίσει ως πολιτική πέρα του γνωστού ορίζοντα», τόνισε.
Ακόμη, αναφέρθηκε στις τέσσερις διμερείς συναντήσεις που είχε: με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, τον Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, την Υπουργό Εξωτερικών της Ινδονησίας και τον Υπουργό Εξωτερικών της Ταϋλάνδης.
d1_9.JPG
Συνάντηση με  τον ΥΠΕΞ της Ταϊλάνδης

Ολοκληρώνοντας τις διμερείς επαφές του στο περιθώριο 55ης Συνόδου των ΥΠΕΞ του οργανισμού ASEAN, που φιλοξενείται στην Καμπότζη, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Ταϊλάνδης Don Pramudwinai.
Κατά τη συνάντηση, συζήτησαν για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, τη διμερή συνεργασία εντός διεθνών οργανισμών, καθώς και για τις περιφερειακές εξελίξεις.


d3_3.JPG

Τέλος, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με την ΥΠΕΞ Ινδονησίας, Retno Marsudi.
d2_8.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης