Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μιχαηλίδου: Φέτος θα μπουν στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς 20% περισσότερα παιδιά

Μιχαηλίδου: Φέτος θα μπουν στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς 20% περισσότερα παιδιά
Μέχρι τις 12/8 θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα επιδότησης θέσεων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για την περίοδο 2022-2023

Φέτος θα μπουν στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς 20% περισσότερα παιδιά, διευρυμένα είναι και τα εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους, ενώ σημαντικά αυξημένο θα είναι και το voucher που θα λάβουν, τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Η κα Μιχαηλίδου μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι μέχρι τις 12/8 θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα επιδότησης θέσεων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για την περίοδο 2022-2023, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως τις 23 Αυγούστου.
Υπενθύμισε ότι από πέρυσι όλη η διαδικασία μπορεί και γίνεται ηλεκτρονικά χωρίς να χρειάζεται η προσκόμιση κάποιου άλλου δικαιολογητικού, αλλά και πως για πρώτη φορά φέτος το πρόγραμμα της επόμενης περιόδου είναι ενιαίο για εργαζόμενους γονείς.
Το voucher θα λάβουν όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια και εκτιμάται ότι δικαιούχοι είναι περίπου σε 210.000.
Σε ό,τι αφορά την επόμενη σχολική χρονιά 2023-2024, η κα Μιχαηλίδου σημείωσε ότι το ωράριο των βρεφονηπιακών σταθμών θα διευρυνθεί και θα είναι μέχρι τις 17:00 το απόγευμα.

Για γυναικοκτονίες

Η κα Μιχαηλίδου με αφορμή τα περιστατικά γυναικοκτονιών τις τελευταίες ημέρες, ανέφερε ότι «ζούμε συνθήκες και γεγονότα που δεν μπορεί να τα πιστέψει κανείς και θα πρέπει να μιλάμε ακόμη περισσότερα για αυτά και να τα βάζουμε στις σωστές τους διαστάσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης