Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην 55η Σύνοδο ΥΠΕΞ της ASEAN ο Δένδιας - Συνάντηση με ΥΠΕΞ Κίνας και τον αν. πρωθυπουργό και ΥΠΕΞ του Κατάρ

Στην 55η Σύνοδο ΥΠΕΞ της ASEAN ο  Δένδιας - Συνάντηση με ΥΠΕΞ Κίνας και τον αν. πρωθυπουργό και ΥΠΕΞ  του Κατάρ
Στην Καμπότζη ο Ν. Δένδιας
Σχετικά Άρθρα

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση της 55ης Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του οργανισμού «ASEAN» (Ένωση των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας) που φιλοξενείται από την Καμπότζη, στην Πνομ Πενχ, συμμετέχει ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας.
Ο κ. Δένδιας, στο πλαίσιο της Συνόδου στις 2/8 υπέγραψε τη Συνθήκη Φιλίας και Συνεργασίας της Ελλάδας με τον ASEAN, ενώ σήμερα (3/8) αναμένεται να υπογραφεί και το Όργανο Εισδοχής στη Συνθήκη Φιλίας και Συνεργασίας σε Νοτιοανατολική Ασία (Treaty of Amity and Cooperation in Southeast Asia - TAC).

Σειρά συναντήσεων

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, ο υπουργός πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων με ομολόγους του.
Την Τετάρτη 3/8 συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ σεΐχη M. Abdulrahman bin Jassim Al Thani.
Κατά τη συνάντηση διεξήχθη εποικοδομητική συζήτηση για τις σχέσεις Ελλάδας-Κατάρ, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις, στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Αφγανιστάν, στο Ιράν, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του Νίκου Δένδια στο Twitter.

δ2_2.JPG

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Wang Yi, με τον οποίο συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις υπό το φως της 50ης επετείου από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων, με έμφαση σε εμπόριο, επενδύσεις, τουρισμό και πολιτισμό. Επιπλέον, συζητήθηκε η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό, υπό τονίστηκε η ανάγκη για σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών.
δ1_2.JPG
Περαιτέρω, ο κ. Δένδιας αναμένεται να έχει διμερείς επαφές με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ταϊλάνδης και της Ινδονησίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης