Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίσκεψη Δένδια στην Καμπότζη - Συνάντηση με Erywan Yusof, τι βρέθηκε στο επίκεντρο

Επίσκεψη Δένδια στην Καμπότζη - Συνάντηση με Erywan Yusof, τι βρέθηκε στο επίκεντρο
Συναντήσεις με σειρά ομολόγων του από κράτη – μέλη του ASEAN θα έχει ο Ν. Δένδιας
Σχετικά Άρθρα

Στην Καμπότζη (Πνομ Πενχ), όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της 55ης Συνόδου του Οργανισμού «ASEAN» (Association of South – East Asian Nations), βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας.
Στις 3 Αυγούστου, θα υπογραφεί το Όργανο Εισδοχής στη Συνθήκη Φιλίας και Συνεργασίας σε Νοτιοανατολική Ασία (Treaty of Amity and Cooperation in Southeast Asia – TAC).
Tο Όργανο Εισδοχής στην «TAC» αναμένεται να υπογράψουν, στο πλαίσιο της ίδιας τελετής, και εκπρόσωποι της Δανίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κατάρ, της Ολλανδίας και του Ομάν.

Πλήθος συναντήσεων

Στο περιθώριο των εργασιών του ASEAN, ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει συναντήσεις με σειρά ομολόγων του από κράτη – μέλη του ASEAN. Ειδικότερα, με τον Πρωθυπουργό (και Υπουργό Εξωτερικών) του Μπρουνέι, Σουλτάνο Hassanal Bolkiah, και τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό (και Υπουργό Εξωτερικών) της Ταϋλάνδης, Don Pramudwinai, καθώς και με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Σιγκαπούρης, Vivian Balakrishnan, και της Καμπότζης, Prak Sokhonn (2 Αυγούστου).
Επιπροσθέτως, την επομένη, 3 Αυγούστου, αναμένεται να συναντηθεί με την Υπουργό Εξωτερικών της Ινδονησίας, Retno Marsudi, και με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ινδίας και των Φιλιππίνων, S. Jaishankar και Enrique Manalo αντιστοίχως.

Συνάντηση Δένδια με τον δεύτερο ΥΠΕΞ του Μπρουνέι

Στο περιθώριο των εργασιών της 55ης Συνόδου του οργανισμού «ASEAN» (Association of South - East Asian Nations) που διεξάγεται στην Καμπότζη, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον δεύτερο υπουργό Εξωτερικών του Μπρουνέι, Erywan Yusof.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, οι επενδύσεις, η κοινή προσήλωση στην UNCLOS, η συνεργασία στον ΟΗΕ, καθώς και οι εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ασία και στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως αναφέρει σε ανάρτησή στο Twitter ο κ. Δένδιας.
d2_6.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης