Τελευταία Νέα
Πολιτική

Prorata: Μειώνεται στις 5,5 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ – Στο 31% έναντι 25,5% του ΣΥΡΙΖΑ

Prorata: Μειώνεται στις 5,5 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ – Στο 31% έναντι 25,5% του ΣΥΡΙΖΑ
Στο 11,5% το ΠΑΣΟΚ, στο 5,5% το ΚΚΕ και στο 3,5% η Ελληνική Λύση
Σχετικά Άρθρα

Προβάδισμα 5,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η εκλογική επιρροή της ΝΔ δεν μεταβάλλεται σε σχέση με την μέτρηση του Μαΐου, ανιχνευόμενη ξανά στο 31%, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (25.5%) να αυξάνει οριακά τις δικές του δυνάμεις.
Παράλληλα, η επιρροή του ΠΑΣΟΚ μειώνεται, ανιχνευόμενη στο 11.5%, ενώ οριακή άνοδο της τάξης του 0.5% καταγράφουν το ΚΚΕ (5.5%) και το ΜεΡΑ25 (2.5%).
Παράλληλα, το 48% δηλώνει ότι θα ενοχλούνταν περισσότερο αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κέρδιζε τις επόμενες εκλογές, ενώ το 43% εφόσον τις κέρδιζε η ΝΔ.
09_1.JPG
Δυσαρεστημένοι οι πολίτες

Βάσει της έρευνας, η ικανοποίηση από το κυβερνητικό έργο παραμένει χαμηλή (35%) αλλά πάντως υψηλότερη της εκλογικής επιρροής των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς και της ικανοποίησης σε σχέση με το δικό τους έργο, η οποία δεν ξεπερνάει το 23% στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το 16% στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ και το 14% στην περίπτωση του ΚΚΕ.
04_6.JPG
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, τα κυρίαρχα συναισθήματα που καταγράφονται σε σχέση με την τρέχουσα οικονομική και πολιτική κατάσταση είναι η απογοήτευση και ο θυμός, ενώ ακολουθεί το συναίσθημα της απελπισίας.
03_11.JPG
Στην κορυφή την λίστας των σημαντικότερων κατά τους πολίτες προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας σήμερα, παραμένει η ακρίβεια σε ενέργεια και προϊόντα, ενώ ακολουθούν τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, οι χαμηλοί μισθοί και οι συνθήκες εργασίας και τέλος τα ζητήματα διαφθοράς και διαφάνειας.
08_3.JPG
Μητσοτάκης vs Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προσλαμβάνεται από την κοινή γνώμη ως αποτελεσματικότερος στη διαχείριση των οικονομικών της χώρας, ικανότερος στη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων, καθώς και πιο συνεπής απέναντι σε όσα λέει και υπόσχεται συγκριτικά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Από την άλλη πλευρά, ο Αλέξης Τσίπρας προσλαμβάνεται ως πιο ασυμβίβαστος απέναντι σε κατεστημένα συμφέροντα και με μεγαλύτερη ικανότητα να συναισθάνεται τα προβλήματα της κοινωνίας.
05_3.JPG
Τέλος, στον δείκτη εμπιστοσύνης για ανάληψη της πρωθυπουργίας η απόσταση μεταξύ των δύο αρχηγών μειώνεται στο 7%, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκεντρώνει το 41% των προτιμήσεων και τον Αλέξη Τσίπρα το 34%.
07_3.JPG
06_2.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης