Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε Βιετνάμ και Καμπότζη ο Δένδιας - Σειρά συναντήσεων, οι στόχοι, τι θα βρεθεί στο επίκεντρο

Σε Βιετνάμ και Καμπότζη ο Δένδιας - Σειρά συναντήσεων, οι στόχοι, τι θα βρεθεί στο επίκεντρο
Ο Ν. Δένδιας είχε συνομιλίες με τον Βιετναμέζο ομόλογό του, Bui Thanh Son

Επίσκεψη στο Βιετνάμ (Ανόι) πραγματοποιεί σήμερα, Δευτέρα 1 Αυγούστου, ο Yπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος στη συνέχεια θα μεταβεί στην Καμπότζη.
Ο κ. Δένδιας στο Ανόι έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο του Βιετνάμ, Ngyen Xuan Phuc, καθώς και από τον Πρωθυπουργό της χώρας, Pham Minh Chinh, ενώ είχε συνομιλίες με τον Βιετναμέζο ομόλογό του, Bui Thanh Son.
Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο Υπουργών Εξωτερικών επικεντρώθηκαν κυρίως στις προοπτικές ενίσχυσης των διμερών σχέσεων σε ευρύ φάσμα τομέων (όπως οικονομία, ναυτιλία και τουρισμός), στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Βιετνάμ, στην κοινή προσήλωση των δύο χωρών στο Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας, καθώς και στις διεθνείς εξελίξεις.
d1_8.JPG
Κατά την επίσκεψη, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βιετνάμ, Γεώργιος Στυλιανόπουλος, υπέγραψε παρουσία του Ν. Δένδια, μαζί με τον Πρόεδρο της Διπλωματικής Ακαδημίας του Βιετνάμ, Μνημόνιο Κατανόησης των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας & Βιετνάμ για συνεργασία στον τομέα Διπλωματικής Εκπαίδευσης.
d2_5.JPG
Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας θα παρέδώσε, στο πλαίσιο ειδικής τελετής, οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Εξωτερικών με αποδέκτη την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή του Βιετνάμ. Η ενίσχυση παραδόθηκε στον Υφυπουργό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Βιετνάμ, Hoang Dao Cuong, με τον οποίο ο Υπουργός Εξωτερικών  είχε και συνάντηση για τη διμερή συνεργασία.
δ7.JPG
Ακόμη, ξεκινώντας στην επίσκεψή του στο  Ανόι, ο Υπουργός Εξωτερικών κατέθεσε  στεφάνι στο Μαυσωλείο του Ho Chi Minh (Mαυσωλείο Uncle Ho’s).
d4_1.JPG
Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στο Ανόι έπεται της επίσκεψης της Αντιπροέδρου του Βιετνάμ, Vo Thi Anh Xuan, στην Αθήνα (Νοέμβριος 2021) και της επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο Ανόι, τον παρελθόντα Μάιο.

Επίσκεψη στην Καμπότζη

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στην Καμπότζη (Πνομ Πενχ, 1 – 3 Αυγούστου 2022), όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της 55ης Συνόδου του Οργανισμού «ASEAN» (Association of South – East Asian Nations).
Στις 3 Αυγούστου, θα υπογραφεί το Όργανο Εισδοχής στη Συνθήκη Φιλίας και Συνεργασίας σε Νοτιοανατολική Ασία (Treaty of Amity and Cooperation in Southeast Asia – TAC).
Tο Όργανο Εισδοχής στην «TAC» αναμένεται να υπογράψουν, στο πλαίσιο της ίδιας τελετής, και εκπρόσωποι της Δανίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κατάρ, της Ολλανδίας και του Ομάν.
Στο περιθώριο των εργασιών του ASEAN, ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει συναντήσεις με σειρά ομολόγων του από κράτη – μέλη του ASEAN. Ειδικότερα, με τον Πρωθυπουργό (και Υπουργό Εξωτερικών) του Μπρουνέι, Σουλτάνο Hassanal Bolkiah, και τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό (και Υπουργό Εξωτερικών) της Ταϋλάνδης, Don Pramudwinai, καθώς και με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Σιγκαπούρης, Vivian Balakrishnan, και της Καμπότζης, Prak Sokhonn (2 Αυγούστου).
Επιπροσθέτως, την επομένη, 3 Αυγούστου, αναμένεται να συναντηθεί με την Υπουργό Εξωτερικών της Ινδονησίας, Retno Marsudi, και με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ινδίας και των Φιλιππίνων, S. Jaishankar και Enrique Manalo αντιστοίχως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης