Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Οι συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2023 θα ξεπαγώσουν - Πως θα προκύψει το ποσοστό αύξησης

Χατζηδάκης: Οι συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2023 θα ξεπαγώσουν - Πως θα προκύψει το ποσοστό αύξησης
Ο Κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι από τον Ιανουάριο του 23 θα δρομολογηθούν και οι διαδικασίες για τον προσδιορισμό του νέου κατώτατου μισθού

«Με βάση την ήδη υφιστάμενη νομοθεσία θα ξεπαγώσουν γενικώς οι συντάξεις, μετά από 12 χρόνια», τόνισε ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, σχετικά με την αύξηση στις συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2023.
Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ διαβεβαίωσεότι υπάρχουν τα απαραίτητα χρήματα στον κρατικό προϋπολογισμό παρά τις πιέσεις που δέχεται.
Όπως είπε, «έχουν σταθμιστεί όλα και είναι εδώ και καιρό συμφωνημένα», ενώ σημείωσε εκ νέου ότι το ποσό της αύξησης στις συντάξεις θα προκύψει από την αύξηση του ΑΕΠ συν την αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή και αυτό το ποσό θα διαιρείται δια δύο.
Επιπλέον, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι από τον Ιανουάριο του 23 θα δρομολογηθούν και οι διαδικασίες για τον προσδιορισμό του νέου κατώτατου μισθού, αλλά και πως «στην τελική ευθεία» βρίσκεται η αποπληρωμή των εκκρεμών συντάξεων.
Σύμφωνα με τον υπουργό, το πρώτο εξάμηνο του 2022 εκδόθηκαν 15.000 σχετικές αποφάσεις για κύριες συντάξεις σε σύγκριση με το 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης