Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πατέλης: Δεν θέλουμε πισωγύρισμα στην οικονομία - Fake news ότι δεν δίνουμε αρκετά στους πολίτες

Πατέλης: Δεν θέλουμε πισωγύρισμα στην οικονομία - Fake news ότι δεν δίνουμε αρκετά στους πολίτες
Αν καταφέρουμε να περάσουμε και αυτόν τον χειμώνα σχετικά καλύτερα από τους άλλους, θα μας βοηθήσει πάρα πολύ είπε ο κ.Πατέλης
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η κυβέρνηση δεν θέλει πισωγύρισμα στην οικονομία διατύπωσε ο Αλέξης Πατέλης, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας πως είναι fake news η κριτική της αντιπολίτευσης ότι δεν δίνονται αρκετά χρήματα στους πολίτες για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας.
«Αν καταφέρουμε να περάσουμε και αυτό τον χειμώνα, αυτή την παγκόσμια φουρτούνα, σχετικά καλύτερα από τους άλλους, αυτό θα μας βοηθήσει πάρα πολύ μεσοπρόθεσμα» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Πατέλης, ο οποίος ερωτηθείς για το πόσο αντέχει δημοσιονομικά το Κράτος να ενισχύει τους πολίτες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του πληθωρισμού και της ακρίβειας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ισορροπία που πρέπει να διατηρήσουμε.
«Δηλαδή από τη μια να στηρίξουμε τους ασθενέστερους όπως έχει κάνει η κυβέρνηση και συνεχίζει να το κάνει στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας αβεβαιότητας.
Δεν ξέρουμε τι θα ξημερώσει, άρα δεν τα δίνουμε όλα από την αρχή και μετά να βρεθούμε σε μια κατάσταση που δεν μπορούμε να την ελέγξουμε.
Από την άλλη η δημοσιονομική σταθερότητα βοηθάει όλους και κυρίως τους ασθενέστερους, μεσοπρόθεσμα.
Σε καμία περίπτωση η χώρα δεν θέλει πισωγύρισμα, στα όσα ζήσαμε την προηγούμενη δεκαετία, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό» υπογράμμισε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Αποδίδει η πολιτική μας

«Αυτή η πολιτική αρχίζει και αποδίδει, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έπεσαν κάτω από αυτές της Ιταλίας, για πρώτη φορά τόσο μεγάλη διαφορά.
Αυτό προφανώς σχετίζεται με την πολιτική αναταραχή και την απλή αναλογική στην Ιταλία, σχετίζεται όμως και με την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης ότι μεσοπρόθεσμα δεν θα τινάξουμε την μπάνκα στον αέρα», υπογράμμισε, λέγοντας ότι η αξιοπιστία είναι αυτή που εντέλει προσελκύει τις επενδύσεις.
«Και ένα από τα πιο αξιοθαύμαστα που έχουν συμβεί, είναι ότι παρ΄όλη την παγκόσμια αβεβαιότητα, δεν έχουμε παρατηρήσει μέχρι στιγμής να ανασταλεί ή να ακυρωθεί κάποια ξένη επένδυση στη χώρα μας», είπε ο κ.Πατέλης
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα μας, η εισροή ξένων κεφαλαίων αυξήθηκε σε ρεκόρ τουλάχιστον 20ετίας τους τελευταίους 12 μήνες», καθώς «η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό έχει αλλάξει ριζικά» και οι ξένοι επενδυτές «βλέπουν μια πολιτική σταθερότητα σε έναν πλανήτης ασταθή», και αναγνωρίζουν τις μεταρρυθμίσεις και τη μείωση των φόρων.

Fake news

Ο κ. Πατέλης, χαρακτήρισε «fake news» την κριτική της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση δεν δίνει αρκετά, τονίζοντας ότι έχουν γίνει επιπλέον προσλήψεις και στην Υγεία και στην πυρασφάλεια.
«Τα προβλήματα έχουν πολύπλοκες λύσεις, δεν είναι απλώς θέμα να προσλάβουμε και άλλο κόσμο να ξοδέψουμε και άλλα λεφτά.
Πρέπει όλα αυτά να γίνονται έξυπνα.
Δεν πρέπει να ζήσουμε ξανά την κρίση που έζησε η χώρα μας» ανέφερε ο κ.Πατέλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης