Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Παρίσι αύριο 29/7 ο Δένδιας – Στο επίκεντρο οι τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο, Μεσόγειο

Στο Παρίσι αύριο 29/7 ο Δένδιας – Στο επίκεντρο οι τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο, Μεσόγειο
Θα είναι η πρώτη συνάντηση που θα έχει ο κ.Δένδιας με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Catherine Colonna
Σχετικά Άρθρα

Σε έναν διπλωματικό μαραθώνιο θα επιδοθεί τις επόμενες ώρες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τις ομολόγους του από τη Γερμανία, Anna Baerbock και από τη Γαλλία, Catherine Colonna.
Συγκεκριμένα, μετά τη συνάντηση που θα έχει αύριο Παρασκευή 29/7 στην Αθήνα με τη Γερμανίδα ΥΠΕΞ, Anna Baerbock, ο κ.Δένδιας θα μεταβεί στο Παρίσι όπου και θα συναντηθεί με την υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Catherine Colonna.
Αυτή θα είναι και η πρώτη συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Γαλλίας μετά από τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στη Γαλλία, σε συνέχεια των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου.
Μετά το πέρας των συνομιλιών, οι δύο υπουργοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο, περί ώρα Ελλάδος 20:30.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, Δένδιας και Colonna θα συζητήσουν για την περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας – Γαλλίας, για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, για τη νέα αρχιτεκτονική Ευρωπαϊκής Ασφαλείας και για την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και τις εξελίξεις σε Λιβύη και στην περιοχή Σαχέλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης