Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοινή ανακοίνωση 39 περιφερειακών συμβούλων Αττικής: «Ο Πατούλης βλάπτει σοβαρά τη Δημοκρατία»

Κοινή ανακοίνωση 39 περιφερειακών συμβούλων Αττικής: «Ο Πατούλης βλάπτει σοβαρά τη Δημοκρατία»
Αποχώρησε σύσσωμη η δημοκρατική αντιπολίτευση
«Σε μέσο αποφυγής του διαλόγου και της κριτικής και ουσιαστικά εκφυλισμού του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου και της τοπικής Δημοκρατίας μετατρέπει η διοίκηση Πατούλη τις νέες διατάξεις για τον τρόπο συνεδρίασης των Περιφερειακών Συμβουλίων, που ψηφίστηκαν με τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη» καταγγέλλουν 39 περιφερειακοί σύμβουλοι παρατάξεων της αντιπολίτευση
ς που αποχώρησαν την Τετάρτη από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής.
Στη σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Στην πρώτη μεικτή (διά ζώσης και με τηλεδιάσκεψη) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η παράταξη του κ. Πατούλη και τα δεκανίκια της (παράταξη Θ. Τζήμερου, Ελληνική Αυγή και οι σύμβουλοι που έχουν συμπράξει μαζί τους) αποφάσισαν να συμμετέχουν άπαντες διά τηλεδιάσκεψης, με αποτέλεσμα να υπάρξει η εξής τραγική, για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας, εικόνα:
η αντιπολίτευση να είναι στα έδρανα προκειμένου να συζητήσει τα θέματα και η πλειοψηφία να κρύβεται πίσω από τάμπλετ και pc με το πρόσχημα της πανδημίας!
Η αντιδημοκρατική εκτροπή σφραγίστηκε από τη χυδαιότητα και τις ύβρεις των ακροδεξιών δεκανικιών του κ. Πατούλη κατά των περιφερειακών συμβούλων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης με την ανοχή του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ο ευτελισμός του θεσμού εκθέτει τη διοίκηση Πατούλη, αποκαλύπτοντας ξανά το πώς αντιμετωπίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση: υποχείριο της κεντρικής εξουσίας, στην υπηρεσία των συμφερόντων που προωθούν, χωρίς λογοδοσία, χωρίς κοινωνικό έλεγχο.
Με την αποχώρησή μας, σύσσωμη η δημοκρατική αντιπολίτευση, επιλέξαμε να μη νομιμοποιήσουμε αυτή την καταφανώς μη νόμιμη και κατάφωρα αντιδημοκρατική διαδικασία».

Οι περιφερειακοί/περιφερειακές σύμβουλοι:

ΔΟΥΡΟΥ ΡΕΝΑ ΑΓΓΕΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΒΑΡΕΛΗ-ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΖΩΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΒΕΡΕΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΙΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΡΑΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΩΠΟΔΗ ΖΩΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΛΑΣΚΑΡΗ-ΚΡΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΣΧΙΝΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ-ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΗ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΛΜΠΑΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΙΟΜΠΑΖΟΛΙΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΕΛΕΝΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗ ΑΝΝΑ ΜΙΧΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΛΟΪΖΟΣ ΗΛΙΑΣ ΤΣΙΧΛΗ ΜΑΡΙΑΝΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης