Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Εθνικά αναχώματα στις ανατιμήσεις του φυσικού αερίου - Πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ για τις φωτιές

Μητσοτάκης: Εθνικά αναχώματα στις ανατιμήσεις του φυσικού αερίου - Πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ για τις φωτιές
Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ εξαπάλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Για εθνικά αναχώματα στις ανατιμήσεις του φυσικού αερίου έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισηγησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Αναφερόμενος στην ενέργεια, ο πρωθυπουργός ανέφερε:«Χτίζουμε εθνικά αναχώματα απέναντι στις ανατιμήσεις στο φυσικό αέριο, εξαντλώντας τα δημοσιονομικά περιθώρια που είναι αυξημένα λόγω της καλής απόδοσης της οικονομίας. Το φυσικό αέριο έχει 10πλασιαστεί τον τελευταίο καιρό».
Αναφέρθηκε επίσης στη ρύθμιση του ΥΠΕΝ που δεν αφήνει περιθώρια για καταστρατήγεις και επιπλέον χρεώσεις στα πάγια σε βάρος καταναλωτών.
Ακόμη ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανακοίνωση των βάσεων λέγοντας ότι φέτος θα γίνουν νωρίτερα από ό,τι ποτέ.

Μητσοτάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργικό: Φτάνει με τους πυροσβέστες της... ξαπλώστρας

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ εξαπάλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα (28.07.2022), με αφορμή την κριτική που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση στο θέμα των πυρκαγιών.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «πυροσβέστες της ξαπλώστρας» όσους ασκούν κριτική λέγοντας πως οι φωτιές θα σβήσουν μόνες τους και οι οποίοι, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν προσβάλουν την πολιτική ηγεσία αλλά τους πυροσβέστες που δίνουν τιτάνια μάχη και μερικοί απ’ αυτούς, όπως στη Δαδιά του Έβρου, δεν έχουν κοιμηθεί μερόνυχτα ολόκληρα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε «λίγο περισσότερο σεβασμό για όλους αυτούς που με αυτοθυσία παλεύουν με φαινόμενα που ξεπερνούν τις ανθρώπινες δυνατότητες», κάνοντας λόγο για «βαθιά προσβολή» προς όλους εκείνους που δίνουν μάχη στα πύρινα μέτωπα.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ζήτησε απ’ όλους εγρήγορση γιατί οι επόμενες μέρες θεωρούνται δύσκολες για την εκδήλωση νέων πυρκαγιών. «Έχουμε ακόμη δουλειά μπροστά μας», είπε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι θα διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες για εμπρησμούς, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους μαχητές της πρώτης γραμμής που σβήνουν καθημερινά πάνω από 50 φωτιές κατά μέσο όρο.
Τόνισε επίσης ότι έχουμε ακόμη μπροστά μας δύσκολες μέρες με τις φωτιές επισημαίνοντας ότι θα ενισχυθούν οι άνεμοι και θα πρέπει ο κρατικός μηχανισμός να είναι σε επιφυλακή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης