Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΜέΡΑ25: Η κυβέρνηση να αναλάβει το κόστος μισθοδοσίας των δικαιωμένων εργαζομένων στους Δήμους

ΜέΡΑ25: Η κυβέρνηση να αναλάβει το κόστος μισθοδοσίας των δικαιωμένων εργαζομένων στους Δήμους
Θέμα της συνάντησης, ήταν το ζήτημα που έχει προκύψει με τη μισθολογική και ασφαλιστική δαπάνη υπέρ των εργαζομένων που επέστρεψαν στις εργασίες τους με δικαστικές αποφάσεις.
Σχετικά Άρθρα
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΜέΡΑ25 στη Βουλή με τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και σύσσωμες τις παρατάξεις του Δήμου.
Θέμα της συνάντησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, ήταν "το ζήτημα που έχει προκύψει με τη μισθολογική και ασφαλιστική δαπάνη υπέρ των εργαζομένων που επέστρεψαν στις εργασίες τους με δικαστικές αποφάσεις.
Οι εργαζόμενοι αυτοί, εργαζόμενοι στα λεγόμενα «προγράμματα κοινωφελούς εργασίας», επέστρεψαν στις θέσεις τους κατόπιν δικαστικών αποφάσεων που αναγνωρίζουν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με τη μισθοδοσία όμως πλέον να επιβαρύνει τον Δήμο και όχι τον ΟΑΕΔ, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος".
Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, "ο Δήμος προφανώς δεν έχει την δυνατότητα να καλύψει το κόστος".
Γι' αυτό και καλεί την πολιτεία "να αναλάβει τις ευθύνες της, να αυξήσει τη χρηματοδότηση προς τους δήμους και να σεβαστεί το ιερό δικαίωμα της αμειβόμενης εργασίας, όπως κάνει μέχρι τώρα ο Δήμος Πατρέων με τα πενιχρά του μέσα.
Ως τώρα, κυβέρνηση και αρμόδιος υπουργός σιωπούν.
Ως ΜέΡΑ25 στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αίτημα του Δημάρχου και των εργαζομένων και καλούμε την κυβέρνηση να πάψει να ποιεί την νήσσαν", καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
www.bankinews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης