Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αγρότες στα εγκαίνια της παράκαμψης Αμφιλοχίας: «Μας ξέχασαν, έχουμε να δούμε βουλευτές από το 2019»

Αγρότες στα εγκαίνια της παράκαμψης Αμφιλοχίας: «Μας ξέχασαν, έχουμε να δούμε βουλευτές από το 2019»
Η κυβέρνηση νοιάζεται μόνο πως το Αγρίνιο θα αποκτήσει έναν ακόμη Μητροπολίτη, τόνισαν οι αγρότες που έδωσαν το παρόν στα εγκαίνια του δρόμου παράκαμψης Αμφιλοχίας

Ο Σωτήρης Σεράφης , ο Γιώργος Σκουληκαρίτης, και ο Θωμάς Καφρίτης στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από την Κατούνα Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας έδωσαν το παρόν στα εγκαίνια του δρόμου παράκαμψης Αμφιλοχίας που έγιναν με την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Οι αγρότες παραβρέθηκαν στην εκδήλωση με την ελπίδα να συναντήσουν τους τοπικούς βουλευτές της περιοχής ενώ δεν είχαν την παραμικρή φιλοδοξία να απασχολήσουν τον πρωθυπουργό για να του εκθέσουν τα προβλήματά τους.
Ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος της Κατούνας Θωμάς Καφρίτης, όπως και οι δύο συγχωριανοί του δηλώνουν ένθερμοι υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας και χωρίς κάποια πίεση μπροστά σε ένα δημοσιογράφο που τον έβλεπαν πρώτη φορά είπαν τα προβλήματα τους όπως και για την απουσία των βουλευτών του κυβερνητικού κόμματος για να τους εκθέσουν τα καυτά θέματα που τους απασχολούν τα τελευταία χρόνια.
Ο κ. Γιώργος Σκουληκαρίτης , στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, με παρέμβαση του στη σύντομη συνομιλία που είχα μαζί τους, με παρακάλεσε να αναδείξουμε την εγκατάλειψη που βιώνουν από την κυβερνητική πολιτική έναντι του αγροτικού κόσμου, σημειώνοντας ότι τελευταία φορά που είδαν τους κυβερνητικούς βουλευτές της περιοχής ήταν στις εθνικές εκλογές του 2019.
1658671147128_1.jpg
Που να βρούμε εμείς τον Γεωργαντά:

Η σύντομη γνωριμία των αγροτών με τον υφυπουργό Γιάννη Τσακίρη αρμόδιο για το ΕΣΠΑ, έσπευσαν να του πουν όσα βιώνουν ζητώντας ένα κυβερνητικό σχέδιο που θα τους βάλλει σε τροχιά επιβίωσης.
Άμεσα ο υφυπουργός, έδειξε ότι για αυτά τα θέματα αρμόδιος είναι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο κ Γεωργαντάς , με τον κ Σκουληκαρίτη να απαντά άμεσα «που να βρούμε εμείς τον κ Γεωργαντά».
Η αποχώρηση του κ Τσακίρη από τη συζήτηση , δεν ανέκοψαν τον κ Γιώργο να πει όσα τον απασχολούν σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση νοιάζεται μόνο πως θα φτιάξει μια ακόμη Μητρόπολη στο νομό για να φτάσουν στις τρεις από δύο σήμερα με το Αγρίνιο να προστίθεται στη λίστα.

Με τις συντάξεις του παππού ζουν οι νέοι...

Εμείς υποφέρουμε και η κυβέρνηση νοιάζεται για τους παπάδες.
Οι νέοι της Κατούνας και των γύρω περιοχών που έχουν μείνει στα χωριά περιμένουν την σύνταξη του παππού και τις γιαγιάς να πάρουν 20 ευρώ διότι οι αγροτικές δραστηριότητας μετά την απομάκρυνση τους από τις καλλιέργειες καπνών δεν έχουν εισοδήματα ενώ δεν διαφαίνεται ένα κυβερνητικό σχέδιο για την αξιοποίηση των νέων της επαρχίας.
Σήμερα οι αγρότες της περιοχής έχουν μία δυνατότητα να νοικιάσουν τα χωράφια τους προς 70 ευρώ το στρέμμα το χρόνο για να γίνουν φωτοβολταϊκές μονάδες.
1658671147173.jpg
Την ίδια στιγμή οι κτηνοτρόφοι πνίγονται στα χρέη σε βαθμό που δεν μπορούν να αγοράσουν ζωοτροφές, με συνέπεια το κοπάδι να μην μπορεί να επιβιώσει σε βαθμό που αποκλείεται ακόμη και η σφαγή τους διότι είναι αδύναμα.

Ο κ. Σκουληκαρίτης με παρακάλεσε να αναδείξω τα προβλήματά τους διότι υποφέρουν από την ακρίβεια σε όλα τα επίπεδα επισημαίνοντας ότι το παράπονό τους είναι ότι τα τελευταία τρία χρόνια οι βουλευτές είναι άφαντοι από τις εθνικές εκλογές του 2019. Το υστερόγραφο των αγροτών προς τους κυβερνητικούς βουλευτές ήταν ότι τους περιμένουν στις επερχόμενες εθνικές εκλογές με εκπλήξεις.
Οι αγρότες με τα ηλιοκαμένα πρόσωπα παρ ότι νιώθουν ότι τους ξέχασαν όμως δίνουν προγνωστικά νίκης για τη Νέα Δημοκρατία με τρείς ποσοστιαίες μονάδες από το δεύτερο κόμμα.
Οι προβλέψεις τους είναι άκρως ενδιαφέρουσες και εκ διαμέτρου αντίθετες από τις πανελλαδικές δημοσκοπήσεις που ανεβάζουν τη διαφορά σε διψήφιο ποσοστό.
1658671147197.jpg
Νίκος Θοεδωρόπουλος
ntheo@bankingneww.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης