Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κ. Αχ. Καραμανλής: Οι πρόωρες εκλογές θα έφερναν ακυβερνησία, ο Μητσοτάκης πήρε το κομματικό ρίσκο

Κ. Αχ. Καραμανλής: Οι πρόωρες εκλογές θα έφερναν ακυβερνησία, ο Μητσοτάκης πήρε το κομματικό ρίσκο
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν είδε ότι θα έχανε, άλλαξε τον εκλογικό νόμο με τον οποίον είχε κερδίσει δύο εκλογές και έφερε απλή αναλογική με στόχο να εμποδίσει το σχηματισμό κυβέρνησης», δηλώνει ο υπουργός Υποδομών
Σχετικά Άρθρα

«Η ΝΔ δεν κάνει εκλογές, παρότι ξέρει ότι θα κερδίσει. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πολώνει ακραία, επειδή βλέπει ότι χάνει. Αυτή είναι η διαφορά μας», τονίζει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, μιλώντας στην εφημερίδα «Real News».
Επισημαίνει δε ότι η Νέα Δημοκρατία βάζει, όπως πάντα έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, «το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό, αντίθετα με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Όπως εξήγησε, «ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν είδε ότι θα έχανε, άλλαξε τον εκλογικό νόμο με τον οποίον είχε κερδίσει δύο εκλογές και έφερε απλή αναλογική με στόχο να εμποδίσει το σχηματισμό κυβέρνησης.
Και τώρα, επειδή παραμένει τόσο πίσω στις δημοσκοπήσεις, βυθίζει πάλι τη χώρα στην τοξικότητα.
Ανεύθυνα μικροκομματικά παιχνίδια!».

Ακυβερνησία

Ο κ. Καραμανλής τονίζει επίσης ότι «οι πρόωρες εκλογές με απλή αναλογική θα έφερναν πιθανότατα ένα διάστημα ακυβερνησίας, εν μέσω διεθνών κρίσεων και τουρκικής προκλητικότητας.
Γι' αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει το κομματικό ρίσκο να μη γίνουν.
Ταυτόχρονα, όμως, ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η τοξικότητα. Είναι επικίνδυνη για τον τόπο. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του».
Απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, ο υπουργός Υποδομών ξεκαθαρίζει: «Η αυτοδυναμία είναι ο ξεκάθαρος στόχος της ΝΔ.
Και προσωπικά πιστεύω ότι θα την επιτύχουμε», ενώ συμπληρώνει πως συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συζητηθεί μόνο υπό λογικούς όρους.
«Άρα ως τώρα δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα. Και ούτε μπορεί να προκύψει, όσο το ΠΑΣΟΚ επιλέγει μια πολιτική "ίσων αποστάσεων", που την απορρίπτουν ακόμα και οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του», τονίζει ο κ. Καραμανλής

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης