Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Όχι» από Αθήνα σε Κομισιόν για μείωση κατανάλωσης αερίου - Οικονόμου: Η κυβέρνηση δεν συμφωνεί

«Όχι» από Αθήνα σε Κομισιόν για μείωση κατανάλωσης αερίου - Οικονόμου: Η κυβέρνηση δεν συμφωνεί
Μετά την Ισπανία και την Πορτογαλία και η Αθήνα τάσσεται κατά της Κομισιόν όσον αφορά την πρόταση για μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15%
Σχετικά Άρθρα
Κατά της πρότασης της Κομισιόν όσον αφορά τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15% τάσσεται και η Αθήνα.

«Η κυβέρνηση δεν συμφωνεί με την πρόταση Κομισιόν. Έχουμε καταθέσει προτάσεις και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι η κατεύθυνση αυτή μπορεί να δώσει λύσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Παράλληλα, ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κυλιόμενων διακοπών ρεύματος εάν η Ρωσία κλείσει τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου. «Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην πάμε στην εφαρμογή αυτών των συστάσεων. Στόχος να μην υπάρξει διατάραξη όσον αφορά την εφοδιαστική αλυσίδα» είπε χαρακτηριστικά.

Η πυρκαγιά στην Πεντέλη

Σχετικά με την πυρκαγιά στην Πεντέλη σχολίασε ότι επρόκειτο για μια ιδαίτερα δύσκολη φωτιά καθώς μπήκε πολύ γρήγορα και με μεγάλη ταχύτητα στον αστικό ιστό. «Η φωτιά εξελισσόταν σε μια περιοχή που συνδυάζεται η πυκνή δόμηση με την ύπαρξη βλάστησης. Σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Σταθμό Πεντέλης οι άνεμοι τα ξημερώματα της Τετάρτης έφτασαν τα 113 χλμ. ανά ώρα, κάτι που ισοδυναμεί με 11 μποφόρ, ενώ χθες έφταναν τα 7 μποφόρ με ριπές ανέμου που ξεπερνούσαν τα 100 χλμ την ώρα
Όλοι οι αρμόδιοι -όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- έκαναν το καλύτερο δυνατό με πολύ γρήγορη και έγκαιρη παρουσία, με μεγάλη κινητοποίηση και κυρίως με πολύ καλύτερο συντονισμό σε σχέση με αυτόν που υπήρχε στο παρελθόν. Ήταν εμφανές στο κάθε αντικειμενικό παρατηρητή ότι υπήρχε σχέδιο, ψυχραιμία και επαγγελματισμός στη διαχείριση των πύρινων μετώπων», προσέθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης