Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο τρόμος του καλοκαιριού 2021 επιστρέφει για την κυβέρνηση – Αντιμέτωπη με νέα οικολογική καταστροφή στην Αττική

Ο τρόμος του καλοκαιριού 2021 επιστρέφει για την κυβέρνηση – Αντιμέτωπη με νέα οικολογική καταστροφή στην Αττική
Μεγάλο τέστ για την Πολιτική Προστασία η νέα κρίση με τις φωτιές

Όσοι έχουν εικόνα τι γίνεται στην κυβέρνηση καταλαβαίνουν ότι ο φόβος των περσινών πυρκαγιών στην Πάρνηθα και την Βόρεια Εύβοια, επέστρεψε για τα καλά.
Η κυβέρνηση, εγκλωβισμένη από διαχρονικές ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού, θα δεχτεί νέα κριτική για την καταστροφική πυρκαγιά, στην Πεντέλη, στο Ντράφι και την Παλλήνη. Αν συνεχιστεί η φωτιά, θα είναι η δεύτερη μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Μεγάλο τέστ για την Πολιτική Προστασία η νέα κρίση με τις φωτιές


Η σημερινή μέρα θα είναι ένα τεστ για το νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας αλλά και το μηχανισμό πυρόσβεσης καθώς οι άνεμοι θα είναι ισχυροί και η φωτιά θα κατακάψει την περιοχή χωρίς να γνωρίζουμε προς τα που θα κατευθυνθεί.
Με λίγα λόγια, η πορεία της σημερινής μέρας θα δείξει αν λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός ομαλά ή αν θα έχουμε το φιάσκο των προηγούμενων ετών.

Βέβαιο το πολιτικό κόστος για κυβέρνηση, ερωτηματικό αν θα είναι διαχειρίσιμο


Σε κάθε περίπτωση, το πολιτικό κόστος θα το εισπράξει η κυβέρνηση και είναι αναμενόμενο να ανέβουν οι τόνοι. Στην κυβέρνηση είχαν προβλέψει τη φθορά από τις φετινές πυρκαγιές. Αυτό που θέλουν να αποφύγουν είναι να έχουμε πυρκαγιές να καίνε επί μέρες και να κάψουν πολύ μεγάλες εκτάσεις. Όπως επίσης να μην έχουμε απώλεια ζωής και καταστροφή περιουσιών. Γι’ αυτό και είναι μεγάλο ερωτηματικό τι θα γίνει σήμερα με την φωτιά στην Πεντέλη.

Θα έχουμε επανάληψη του 2021 με Πάρνηθα και Βόρεια Εύβοια


Όπως μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με τη φωτιά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.
Πάντως, βλέπουμε μία επαναφορά του δράματος του 2021, όπου είχαμε την μεγάλη φωτιά στην Πάρνηθα και την μεγάλη φωτιά στην Βόρεια Εύβοια, όπου εν τέλει υπήρξε κεντρική απόφαση να σταλούν όλες οι δυνάμεις στην Πάρνηθα επειδή ήταν δίπλα στον αστικό ιστό της Αθήνας.
Τώρα, μάλλον επαναλαμβάνεται η ιστορία. Η φωτιά στην Μεγαλόπολη είναι εντελώς στη μοίρα της και όλες οι δυνάμεις θα σπεύσουν σήμερα πρωί στη Πεντέλη.

«Φωτιές» και στην γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα που περιμένει ανασχηματισμό

Πέρα, όμως, από τις πυρκαγιές που μαίνονται, υπάρχουν και άλλα μέτωπα που «καίνε» την κυβέρνηση.
Εκτός από τις περιπτώσεις Λιγνάδη, Power Pass που η κυβέρνηση έχασε σε επικοινωνιακό επίπεδο, άλλο ένα γεγονός ήρθε να θυμίσει πόσο ευάλωτη είναι η κυβέρνηση.
Εχθές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου τόνιζε εμφατικά ότι δεν υπάρχει περίπτωση ανασχηματισμού της κυβέρνησης.
Ποιος μπορεί να το πιστέψει αφού τα ίδια έλεγε και για τις εκλογές και εν τέλει ο βασικός σχεδιασμός ήταν οι εκλογές να γίνουν στις 18 Σεπτεμβρίου 2022.
Όπως και να έχει, η δήλωσή του μεγάλωσε τις αντιδράσεις σε βουλευτές και στελέχη που θα ήθελαν μία κυβερνητική θέση.

Γιατί αποφάσισε να κλείσει για τώρα τα σενάρια ανασχηματισμού


Ο λόγος αυτής της αντίδρασης είναι ο εξής: Υπάρχουν υπουργοί που κατεβαίνουν σε εκλογικές περιφέρειες από την πλεονεκτική θέση των υπουργικών καρεκλών ενώ οι απλοί βουλευτές παλεύουν μόνοι τους στις περιφέρειες. Στον ανασχηματισμό υπήρχαν στελέχη που υπολόγιζαν σε μία αναβάθμιση προκειμένου να μπορέσουν να έρθουν πιο κοντά σε ψηφοφόρους.
Ήταν το δίκαιο και το λογικό.
Τελικά, ο Πρωθυπουργός προσώρας έκλεισε αυτά τα σενάρια διότι και δεν δούλευαν οι υπουργοί και δεχόταν καθημερινές πιέσεις για πρόσωπα και θέσεις.
Άλλωστε, φοβάται και τις αντιδράσεις από όσους φύγουν από τις θέσεις τους ή μετακινηθούν.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης