Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης: Μείωση 5% -10% των κρουσμάτων – μεγαλύτερη πίεση στο ΕΣΥ το φθινόπωρο και τον χειμώνα

Πλεύρης: Μείωση 5% -10% των κρουσμάτων – μεγαλύτερη πίεση στο ΕΣΥ το φθινόπωρο και τον χειμώνα
O Αύγουστος προβλέπεται καλύτερος, ανέφερε ο Θ. Πλεύρης
Σχετικά Άρθρα

Υπάρχει μια μείωση 5%-10% στα κρούσματα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θ. Πλεύρη, αλλά και μια ισορροπία σε εισιτήρια-εξιτήρια, ενώ το 30%-35% των περιπτώσεων πάει για άλλο λόγο στο νοσοκομείο και διαγιγνώσκονται με κορωνοϊό.
Έτσι, δεν νοσηλεύονται λόγω κορωνοϊού, αλλά λόγω άλλης πάθησης και αναγκαστικά μεταφέρονται σε κλίνες covid μετά τη διάγνωση, εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Πλεύρης.
Σημείωσε δε, πως η νόσηση πλέον είναι πολύ πιο ήπια και οι νοσηλείες είναι σταθερές.
«Η πίεση ήταν στην Αθήνα κατά βάση», ανέφερε οι υπουργός και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα θα είναι αν πιεστούν οι δομές στη νησιωτική χώρα, αν και μέχρι στιγμής αυτό δεν συμβαίνει και ο Αύγουστος προβλέπεται καλύτερος.
Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, είναι προτιμότερη η εβδομαδιαία ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, αφού η πανδημία έχει πλέον άλλα χαρακτηριστικά.

Πίεση στο ΕΣΥ φθινόπωρο και χειμώνα

«Το φθινόπωρο και τον χειμώνα θα έχουμε μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας» και γι’ αυτό «έχουμε έτοιμα ολόκληρα μοντέλα για το πώς θα λειτουργήσουμε» για την αντιμετώπισή της, υπογράμμισε ο κ.Πλεύρης.
Όπως είπε, θα έχουμε πολλές δομές και ιδιωτικές, για να αντιμετωπιστεί η όποια πίεση, αν και δεν είμαστε στην κατάσταση που ήμασταν πριν έναν χρόνο.

Για τον θάνατο 49χρονου έξω από νοσοκομείο στην Πάτρα

Με αφορμή το περιστατικό του θανάτου ενός 49χρονου στην Πάτρα έξω από το νοσοκομείο που δεν εφημέρευε, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι βάσει της προκαταρκτικής έρευνας διατάχθηκε ΕΔΕ.
Αναφορικά με το να τεθούν κάποιοι εργαζόμενοι σε αργία, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι αυτό θα το αποφασίσει το πειθαρχικό όργανο που κάνει τον έλεγχο.
Ακόμη, ο κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι δεν ισχύει ότι όταν ένα νοσοκομείο δεν εφημερεύει είναι «κλειστό» και «δεν υπάρχουν κλειστά νοσοκομεία στη χώρα».
Όπως εξήγησε, «άπαξ και ένα περιστατικό πάει σε κάποιο νοσοκομείο, είναι περιστατικό του νοσοκομείου και οφείλουν να το διαχειριστούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης