Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Σχέδιο για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια για την ενεργειακή κρίση

Δραγασάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Σχέδιο για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια για την ενεργειακή κρίση
Να είναι έτοιμη η χώρα να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις από την ενεργειακή κρίση είπε ο κ.Δραγασάκης

Την θέση πως η Ελλάδα χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την ενέργεια τον επόμενο χειμώνα αλλά και για τα επόμενα 2-3 χρόνια, για να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, διότι η κατάσταση πιθανότατα θα χειροτερεύσει, διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δραγασάκης.
Σε δηλώσεις του ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνει μια οργανωμένη προετοιμασία για όλα τα ενδεχόμενα, με τη συμμετοχή όλων των φορέων, προκειμένου να είναι έτοιμη η χώρα να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις.
«Πρέπει να γνωρίζουμε για παράδειγμα τι ανάγκες έχουμε σε μεγαβατώρες, εάν υπάρχει το αναγκαίο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), υπό ποιες συνθήκες θα χρειαστούν περικοπές και πώς μπορούμε να τις ελαχιστοποιήσουμε.
Πρέπει να τα δούμε αυτά τα ζητήματα και να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις και προετοιμασίες γιατί βρισκόμαστε σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης» είπε ο κ. Δραγασάκης διευκρινίζοντας ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν μεταξύ άλλων οι κοινωνικές επιπτώσεις, ο επιμερισμός των βαρών, ζητήματα αισχροκέρδειας κ.λπ.

Προτεραιότητα η ενεργειακή ασφάλεια

Ερωτηθείς για τις επιδοτήσεις στα καύσιμα την ενέργεια και το ότι αυτές δεν αποθαρρύνουν την κατανάλωση ενέργειας, ο κ. Δραγασάκης είπε ότι εκεί υπάρχει πραγματικά ένα ζήτημα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής και οικονομική ύφεση.
«Επομένως, προτεραιότητα αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι η ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια, με πολιτικές παρεμβάσεις και συμφωνίες με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.
Τίθενται νέα διλήμματα, όπως π.χ. εάν η ΔΕΗ πρέπει να είναι κρατική ή ιδιωτική» είπε ο κ.Δραγασάκης αναφερόμενος και στην πλήρη κρατικοποίηση της γαλλικής ενεργειακής εταιρείας EDF.
«Τώρα το κριτήριο δεν μπορεί να είναι η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ, αλλά το δημόσιο συμφέρον χωρίς ασφαλώς η εταιρεία να είναι ζημιογόνα» τόνισε ο κ.Δραγασάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης