Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απάντηση Τσίπρα στα υπονοούμενα Μητσοτάκη: Δεν θα σηκώσουμε το γάντι του διχασμού - Η δήλωση Βερναρδάκη δεν με εκφράζει

Απάντηση Τσίπρα στα υπονοούμενα Μητσοτάκη: Δεν θα σηκώσουμε το γάντι του διχασμού - Η δήλωση Βερναρδάκη δεν με εκφράζει
Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε απαράδεκτη και καταδικαστέα τη δήλωση του Χριστόφορου Βερναρδάκη για την Νίκη Κεραμέως
Σχετικά Άρθρα
Σε έντονο ύφος ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στα υπονοούμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τον εμπρησμό του ραδιοφωνικού σταθμού Real FM αλλά και στα περί «εκτσογλανισμού».
«Ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήρθε εσπευσμένα κατά την πρώτη μέρα συζήτησης ενός κρίσιμου νομοσχεδίου για την Παιδεία και όχι κατά την ημέρα της ψήφισής του αλλά για να επωφεληθεί μιας άθλιας εμπρηστικής επίθεσης σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό που είχε προηγηθεί λίγες ώρες πριν», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το βήμα της Βουλής. Ο ίδιος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι βρήκε την ευκαιρία να προβεί σε «μια πρωτοφανή ακρότητα, σε μια πρωτοφανή αθλιότητα, να συνδέσει την επίθεση με τη πολιτική αντιπαράθεση για τα εκπαιδευτικά θέματα και να αφήσει αισχρά υπονοούμενα για τους πολιτικούς του αντιπάλους».

«Ορολογία χαμαιτυπείου»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στη δήλωση Χριστόφορου Βερναρδάκη για τη Νίκη Κεραμέως, αποδίδοντας στον πρωθυπουργό «ορολογία χαμαιτυπείου». Όπως υποστήριξε, πρωθυπουργός εκμεταλλεύτηκε «μια άστοχη, ατυχή και απαράδεκτη διατύπωση ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπό της κ. Κεραμέως. Μια διατύπωση όμως που αμέσως απεσύρθη», για να «αντιπαραβάλει την ορολογία του χαμαιτυπείου από το βήμα της βουλής και να αποκαλεί τους πολιτικούς αντιπάλους τσογλάνια και να καταδικάζει την αξιωματική αντιπολίτευση ως εμπρηστή».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε πως «αυτό είναι το απώτατο όριο της τοξικότητας και του διχασμού. Είναι ύβρης όχι απέναντι στην αντιπολίτευση αλλά απέναντι στους θεσμούς και στην ίδια τη δημοκρατία».

Η απάντηση στα περί «εκτσογλανισμού»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε και στα περί «εκτσογλανισμού» που εκτόξευσε χθες από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός.
«Μιας και μίλησε για εκτσογλανισμό ο κος Μητσοτάκης, να σας πω ποιος είναι ο εκτσογλανισμός. Είναι όταν η κοινωνία αισθάνεται ότι σε αυτόν τον τόπο δεν υπάρχει δίκαιη δικαιοσύνη. Γιατί όταν είσαι άνθρωπος της εξουσίας, είσαι φίλος υπουργών και καναλαρχών, περιβάλλεσαι από ασυλία. Ακόμη και αν έχεις διαπράξει το απεχθέστερο έγκλημα. Ακόμη και αν είσαι βιαστής ανηλίκων όπως ο εκλεκτός σας κύριος Λιγνάδης. Που θα μας κουνάει και το δάκτυλο τώρα. Ότι ήταν πολιτικά τα κίνητρα της δίωξής του. Αυτό είναι εκτσογλανισμός.
Το αίσθημα της ατιμωρησίας και της αδικίας που μου μετέφεραν χθες οι γονείς του Ζακ. Που οι δράστες της στυγερής δολοφονίας του, επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι, επίσης σκανδαλωδώς μετά τη καταδίκη τους. Και οι συνήγοροι πανηγύριζαν ότι νίκησαν τον ΣΥΡΙΖΑ και προπηλάκιζαν τη Μάγδα Φύσσα. Αυτό είναι εκτσογλανισμός» είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στην ακρίβεια, στους υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος αλλά στο power pass.
«Ότι δίνετε επίσης τιμητική πολιτογράφηση σε έναν Τούρκο καταζητούμενο από την Interpol, υμνητή του ψευδοκράτους και τον κάνετε Έλληνα πολίτη, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που ζούνε τριάντα χρόνια στην Ελλάδα και έχουν κάνει και παιδιά εδώ, δε θα την πάρουν ποτέ. Αυτό είναι εκτσογλανισμός» επεσήμανε επίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης