Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου για ενεργειακή κρίση: Λαμβάνουμε κάθε εφικτό μέτρο για την αντιμετώπιση ακόμη και του πιο ακραίου σεναρίου

Οικονόμου για ενεργειακή κρίση: Λαμβάνουμε κάθε εφικτό μέτρο για την αντιμετώπιση ακόμη και του πιο ακραίου σεναρίου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, διαβεβαίωσε ότι η χώρα βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα
Σχετικά Άρθρα
Σαφείς διαβεβαιώσεις για την ετοιμότητα της κυβέρνησης σε περίπτωση που η Ρωσία διατηρήσει κλειστό τον αγωγό Nord Stream 1, παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
Ειδικότερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι η χώρα βρίσκεται σε ετοιμότητα, ενώ αναφέρθηκε στις ανησυχίες από τη διακοπή του Nord Stream 1 για εργασίες συντήρησης, επισημαίνοντας πως κάποιες χώρες θα πληγούν βεβαίως περισσότερο αλλά σίγουρα οι συνέπειες θα αφορούν όλους. Επικαλέστηκε τα λεγόμενα του επιτρόπου, Paolo Gentiloni, για το ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταρτίζει και θα παρουσιάσει στις 20 Ιουλίου νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ακόμη και μπροστά στο σενάριο της πλήρους διακοπής ροής φυσικού αερίου από την πλευρά της Ρωσίας.
«Η χώρα μας προετοιμάζεται από καιρό και λαμβάνει κάθε εφικτό μέτρο για την αντιμετώπιση ακόμη και του πιο ακραίου σεναρίου», τόνισε και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα που προβλέπονται.
«Οι εθνικές μας πολιτικές είναι τέτοιες που δημιουργούν ένα περιβάλλον ενεργειακής σταθερότητας. Οι κοινοτικές δυνατότητες τις οποίες επιδιώκουμε από την πρώτη στιγμή θα έρθουν να προστεθούν στις εθνικές. Χρειάζεται όμως όλοι να αλλάξουμε την ενεργειακή μας κουλτούρα, συμβάλλοντας έμπρακτα στον περιορισμό της σπατάλης ενέργειας», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης