Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας σε Γερμανούς συνταξιούχους: Σας περιμένουμε για το δύσκολο χειμώνα

Κικίλιας σε Γερμανούς συνταξιούχους: Σας περιμένουμε για το δύσκολο χειμώνα
Κανείς Γερμανός δεν θα ξεπαγιάσει στην Ελλάδα αναφέρει ο δήμαρχος Χανίων
Σχετικά Άρθρα

Πρόσκληση στους Γερμανούς συνταξιούχους να έρθουν στην Ελλάδα για να περάσουν τον ερχόμενο χειμώνα μακριά από έλλειψη φυσικού αερίου και ενεργειακής κρίσης απευθύνει ο υπουργός Τουρισμού, Β. Κικίλιας όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Bild.
Το δημοσίευμα που έχει τίτλο «Αγαπητοί Γερμανοί, ξεχειμωνιάστε σε μας, στην παραλία!», επισημαίνει πως «κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης οι Γερμανοί έσωσαν τους Έλληνες με δισεκατομμύρια - τώρα θέλουν να μας ανταποδώσουν κάτι: η Ελλάδα προσφέρει άσυλο στους Γερμανούς που υποφέρουν από το σοκ των τιμών και τον φόβο για την ενέργεια».

Σας περιμένουμε

Το δημοσίευμα φιλοξενεί και δήλωση του κ.Κικίλια, ο οποίος υποστηρίζει πως «για το φθινόπωρο και τον χειμώνα, θα ήταν μεγάλη χαρά για εμάς τους Έλληνες να καλωσορίσουμε Γερμανούς συνταξιούχους που θέλουν να ζήσουν έναν «μεσογειακό χειμώνα» με ελληνική φιλοξενία, ήπιο καιρό και παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας»
«Θα σας περιμένουμε εδώ» λέει ο κ.Κικίλιας ενώ την ίδια πρόσκληση απευθύνει και ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Κανένας Γερμανός δεν θα ξεπαγιάσει στην Ελλάδα

«Καλούμε κάθε Γερμανό που θέλει να έρθει κοντά μας αυτόν τον χειμώνα, να ζήσει εδώ - μακριά από τις κρίσεις.
Τα Χανιά είναι το τέλειο μέρος για να αντιμετωπίσει κανείς έναν χειμώνα κρίσης: ζεστοί, φιλικοί άνθρωποι και ίσως το καλύτερο κλίμα όλον τον χρόνο σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Δεν χρειαζόμαστε καν θέρμανση στο σπίτι
Κανένας Γερμανός δεν θα ξεπαγιάσει στην Ελλάδα» αναφέρει ο κ.Σημανδηράκης.

Διαμερίσματα από 300 ευρώ

Το δημοσίευμα αναφέρει πως μπορεί κανείς να ενοικιάσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα εξοχικές κατοικίες ή διαμερίσματα από 300 ευρώ.
Μάλιστα ο μεσίτης ακινήτων Γιάννης Κριαράς δηλώνει στη Bild ότι «εδώ δεν υπάρχει κρίση στο φυσικό αέριο» και προσθέτει ότι μπορεί κανείς να νοικιάσει εξοχικές κατοικίες ή διαμερίσματα τον χειμώνα από 300 ευρώ (για ένα υπνοδωμάτιο) και να υπενοικιάσει το σπίτι του στην πατρίδα του.
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στις τιμές βασικών ειδών διατροφής, αναφέροντας πως σε λαϊκή αγορά των Χανίων, οι πατάτες κοστίζουν 0,80 ευρώ/κιλό, οι τομάτες 0,70 ευρώ/κιλό, το ψωμί 0,90 ευρώ το κιλό, ο καφές από 1,50 ευρώ, η φέτα από 8 ευρώ το κιλό ενώ παρατίθεται και η τιμή στα κομμωτήρια, από 8 ευρώ για τους άντρες και από 10 ευρώ για τις γυναίκες.
654_2.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης