Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μετωπική στη Βουλή για το ν/σ Κεραμέως - Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα για Βερναρδάκη

Μετωπική στη Βουλή για το ν/σ Κεραμέως - Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα για Βερναρδάκη
Στόχος είναι η πρόσβαση σε ποιοτική γνώση για όλους, τόνισε ο πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα
Η κυβέρνηση έρχεται να απελευθερώσει την δράση των πανεπιστημίων από την εκτελεστική εξουσία και η επιλογή να δώσουμε προτεραιότητα στη δημόσια παιδεία δεν ήταν τυχαία, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Ολομέλειας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου Κεραμέως.
Ο πρωθυπουργός έστρεψε τα βέλη του προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την ανοίκεια επίθεση Βερναρδάκη στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ενώ
άφησε αιχμές για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην Παιδεία.
«Επιτέλους απενοχοποιείται η σύνδεση του πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας.
Το δημόσιο πανεπιστήμιο επιστρέφει.
Να μορφώσει τους νέους Έλληνες και να διαμορφώσει τη νέα Ελλάδα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σημειώνεται ότι το τεράστιο σε όγκο νομοσχέδιο (480 άρθρα), έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με τις ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών.

Σφοδρή επίθεση στον Τσίπρα για Βερναρδάκη

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τα σχόλια Βερναρδάκη κατά της υπουργού Παιδείας.
»Περίμενα τον κ.Τσίπρα στη Βουλή - Που είναι; - Αν ήταν, θα αναγκαζόταν να τοποθετηθεί για τις απίστευτες δηλώσεις του κ.Βερναρδάκη.
Θα έχει το πολιτικό θάρρος ο κ.Τσίπρας να ζητήσει μια προσωπική συγνώμη από την υπουργό Παιδείας; 
Δεν είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει. Αυτό που είδαμε χθες δεν είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο.
Είναι το τελευταίο σκαλοπάτι του λαϊκισμού
Είναι ο κανόνας στο κόμμα σας, πριν τις αθλιότητες του κ. Βερναρδάκη, είχαν προηγηθεί και άλλες αθλιότητες κατά της κας.Κεραμέως», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
«Τα τρία μέτρα κάτω από τη γη του κ. Πολάκη, τα μαχαίρια κ. Φίλη, τη μητροκτονία από τον κ. Βερναρδάκη.
Όλα αυτά από ένα κόμμα που μιλά για την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου και της ενημέρωσης επειδή έτσι το είπαν κάποιοι… Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα».
«Και μάλιστα την ίδια μέρα που μπήκαν βόμβες σε έναν σταθμό που χθες κατέκρινε τις δηλώσεις του κ. Βερναρδάκη» είπε και έκανε λόγο για «χυδαιότητες χωρίς σύνορα».
Η τελευταία αποστροφή του πρωθυπουργού, προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι φώναζαν: «Ντροπή σου».

Τέλος στον κρατικό πατερναλισμό

«Τα νέα προγράμματα θα ιδρύονται από τα ίδια τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Ύστερα από δεκαετίες αυτή η κυβέρνηση έρχεται να απελευθερώσει την δράση των πανεπιστημίων από την εκτελεστική εξουσία, παύει δηλαδή ο κρατικός πατερναλισμός», υπογράμμισε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

O στόχος του νομοσχεδίου

«Ο στόχος όλων όσοι θα ωφεληθούν από τις διατάξεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου είναι η απόκτηση γνώσης και οι καλύτερες πιθανότητες επαγγελματικής καταξίωσης» τόνισε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία».
«Σήμερα το σύνολο των προγραμματικών μας δεσμεύσεων για την Παιδεία και με αυτό το νομοσχέδιο, το 8ο κατά σειρά του υπουργείου Παιδείας, ολοκληρώνεται» συνέχισε ο πρωθυπουργός. «Το νέο τοπίο ολοκληρώνεται από τα 120 πρότυπα και πειραματικά σχολεία, που τυγχάνουν μεγαλύτερης ανταπόκρισης από την ελληνική κοινωνία. Η επιλογή μας να δώσουμε προτεραιότητα στην δημόσια παιδεία δεν ήταν τυχαία. Νοιάζομαι για τους νέους, δεν είναι να τους χαϊδεύω τα αυτιά και να τους στρέφω σε σχολές που δεν έχουν αύριο, αλλά σε αυτές που έχουν πραγματικές πιθανότητες στην αγορά εργασίας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται το νέο νομοσχέδιο που διευρύνει την ισχύ του δημόσιου πανεπιστημίου, οδηγώντας την ανώτατη παιδεία να ξανασυναντηθεί με τις βασικές αρχές της στη νέα εποχή».
Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «τις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας απηχούν τα άρθρα του νομοσχεδίου, εξ ου και η απήχηση τους υπερβαίνει τα κομματικά όρια» ενώ επισήμανε ότι «το μεγαλύτερο κομμάτι της πανεπιστημιακής κοινότητας έχει αγκαλιάσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ακόμη και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, 3 στους 4 συμφωνούν με το ελληνικό «Εράσμους», 4 στους 5 με την καθιέρωση της πρακτικής άσκησης. Είναι η κατάλληλη πρωτοβουλία στην κατάλληλη στιγμή, είναι η ώρα και η αξιωματική αντιπολίτευση να ακούσει τις απόψεις των φίλων της» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στόχος είναι η πρόσβαση σε ποιοτική γνώση για όλους, υπογράμμισε, ενώ σημείωσε ότι νοιάζομαι για τους νέους δεν σημαίνει ότι χαϊδεύω τους νέους για να τους στρέψω σε σχολές χωρίς αύριο.
«Για πρώτη φορά διορίστηκε τακτικό προσωπικό εκπαιδευτικών.
Το νέο τοπίο συμπληρώνεται από τα 120 νεά πρότυπα και πειραματικά σχολεία
.
Οι φοιτητές δεν πρέπει να βλέπουν την φοίτηση ως μια μηχανή απονομής πτυχίων χωρίς αντίκρισμα στην αγορά εργασίας», εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Οργή για την επίθεση στον όμιλο Real Group

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην επίθεση που δέχτηκε το πρωί ο όμιλος Real Group, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία».
«Εκφράζω την οργή μου για την άνανδρη επίθεση στα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού Real. Να είστε σίγουροι πως η ελευθερία του Τύπου δεν φιμώνεται από τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης