Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Συγνώμη» από Βερναρδάκη για το… «Η Κεραμέως είναι η Πισπιρίγκου της παιδείας» - Θύελλα αντιδράσεων

«Συγνώμη» από Βερναρδάκη για το… «Η Κεραμέως είναι η Πισπιρίγκου της παιδείας» - Θύελλα αντιδράσεων
Το σχόλιο του κ. Βερναρδάκη προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ που κάνει λόγο για «χυδαιότητα»

(upd 2) Σε... συγνώμη αναγκάστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορος Βερναρδάκης, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε το σχόλιο όπου συγκρίνει την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με την προφυλακισμένη για δολοφονία της κόρης της, Ρούλα Πισπιρίγκου.
«Ζητώ συγγνώμη από την κα Κεραμέως για το απαράδεκτο σχόλιο» δήλωσε ο κ. Βερναρδάκης, ενώ είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ΝΔ που καλούσε τον Αλέξη Τσίπρα να λάβει θέση, αλλά και σχόλιο της κ. Κεραμέως όπου γινόταν λόγος για «απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα».

Το σχόλιο του κ. Βερναρδάκη

Αναλυτικά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε σε βίντεο που ανήρτησε στα social media: «Είναι η Νίκη Κεραμέως η Ρούλα Πισπιρίγκου της Δημόσιας Παιδείας;
* Στέρησε από 50.000 νέους και νέες την είσοδο στα Πανεπιστήμια.
* Αναγνώρισε ίσα επαγγελματικά δικαιώματα στης πάσης φύσεως ιδιωτικά κολλέγια με τα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία.
* Έβαλε δίδακτρα σε όλα τα μεταπτυχιακά.
* Μετέτρεψε την επαγγελματική εκπαίδευση σε ανειδίκευτη φτηνή εργασία και τον μισθό των παιδιών σε χαρτζιλίκι.
* Προσέλαβε αστυνομικούς στα Πανεπιστήμια, αντί για ερευνητές δασκάλους και πανεπιστημιακούς καθηγητές.
* Αντικατέστησε τα πτυχία με πιστοποιητικά χαμηλής αξίας»
Δείτε το βίντεο, το οποίο στη συνέχεια «κατέβασε» από την σελίδα του ο κ. Βερναρδάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει καταδικαστεί για τα εγκλήματα που τις αποδίδονται, γεγονός που επιδεινώνεται περαιτέρω τη θέση του κ. Βερναρδάκη.

Η αντίδραση της ΝΔ

Το σχόλιο του κ. Βερναρδάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ, που καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να καταδικάσει τα όσα είπε ο βουλευτής του κόμματός τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα είναι σαν να τα συνυπογράφει.
«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βερναρδάκης, ξεπέρασε ακόμη και τα πιο ακραία troll του ΣΥΡΙΖΑ σε τοξικότητα. Σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζει την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, "Πισπιρίγκου της παιδείας".
Προφανώς πιστεύει ότι παρομοιάζοντας την υπουργό με μια υπόδικο, μπορεί να κερδίσει μερικά λεπτά αντιπολιτευτικής δημοσιότητας. Το μόνο που κάνει είναι να αποδεικνύει ότι η χυδαιότητα που εκπέμπεται από τον ίδιο και το κόμμα του, δεν έχει τέλος! Απαιτούμε από τον κ. Τσίπρα να καταδικάσει την άθλια επίθεση του στενού συνεργάτη του στην υπουργό Παιδείας. Αν δεν το κάνει θα είναι σαν να την συνυπογράφει» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Γαϊτάνης: Ο κ. Τσίπρας θα καταδικάσει;

«Η επίθεση του Χριστόφορου Βερναδάκη προς τη κυρία Νίκη Κεραμέως είναι τοξική, χυδαία και συνιστά δολοφονία χαρακτήρα» σημείωσε σε ανάρτηση του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης.
Και κατέληξε: «Αυτό είναι το είδος και το ύφος της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ; Ο κ. Τσίπρας θα καταδικάσει;»

Κεραμέως: Απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης «ξεπέρασε κάθε όριο» σημειώνει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κάνοντας λόγο για «απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα».

 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης