Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης: Μέτρα από το φθινόπωρο αν χρειαστεί, όχι οριζόντια - Κορυφώνεται το έκτο κύμα, δεν έχουμε πίεση στους σκληρούς δείκτες

Πλεύρης: Μέτρα από το φθινόπωρο αν χρειαστεί, όχι οριζόντια - Κορυφώνεται το έκτο κύμα, δεν έχουμε πίεση στους σκληρούς  δείκτες

«Είμαστε σε ένα κύμα που φαίνεται ότι μπαίνει προς την κορύφωση υπό την έννοια ότι ενώ τις προηγούμενες εβδομάδες η ανοδική τάση ήταν στο 100%, 120%, αυτή τη στιγμή η ανοδική τάση κυμαίνεται γύρω στο 10%, πράγμα που σημαίνει ότι κορυφώνεται», σύμφωνα με τον Θ. Πλεύρη

Σχετικά Άρθρα

«Από το φθινόπωρο βάσει της πορείας της πανδημίας είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε μέτρα αν χρειαστεί, αλλά η λογική μας είναι ότι στη φάση που έχουμε μπει κι είναι η φάση με τη συνύπαρξη με την πανδημία, δεν είμαστε στην πρώτη φάση των έντονων περιορισμών, η λογική μας είναι τα οποιαδήποτε μέτρα τεθούν να είναι μέτρα αναλογικά απολύτως απαραίτητα και να μην είναι οριζόντια όπως την προηγούμενη περίοδο», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης.
Ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA για την πορεία του έκτου πανδημικού κύματος που πλήττει τη χώρα, σημείωσε πως πλέον μπαίνει στην κορύφωσή του χωρίς να δίνει βαριές νοσηλείες και στα μέσα Ιουλίου εκτιμάται ότι θα έχει κάνει τον κύκλο του.
Όπως ανέφερε ο υπουργός, «είμαστε σε ένα κύμα που φαίνεται ότι μπαίνει προς την κορύφωση υπό την έννοια ότι ενώ τις προηγούμενες εβδομάδες η ανοδική τάση ήταν στο 100%, 120%, αυτή τη στιγμή η ανοδική τάση κυμαίνεται γύρω στο 10%, πράγμα που σημαίνει ότι κορυφώνεται. Αλλά το σημαντικό στοιχείο αυτού του κύματος, όπως το περιμέναμε, είναι ότι θα παραμείνει σε επίπεδο νόσησης και σε απλές νοσηλείες και ότι δεν θα δώσει βαριές νοσηλείες».
Υπενθύμισε ότι υπήρξαν ειδικοί στην αρχή που μιλούσαν ακόμα και για 400 διασωληνωμένους έως το τέλος Ιουλίου και σημείωσε πως αυτή τη στιγμή οι διασωληνωμένοι είναι σταθερά στους 100, προσθέτοντας ότι «προφανώς θα υπάρχει και αύξηση όσο υπάρχουν στις απλές κλίνες κόσμος, αλλά αυτό μας δείχνει ότι δεν θα έχουμε πίεση στους σκληρούς δείκτες».
Παραδέχτηκε ότι στις απλές κλίνες υπάρχει πίεση και τα νοσοκομεία πιέζονται ειδικά στην Αττική, «αλλά δεν μας βγάζει πιο βαριές νοσηλείες».
«Δεν θεωρούμε ότι η πίεση θα μεταφερθεί στους σκληρούς δείκτες δηλαδή στις διασωληνώσεις.
Στις απλές κλίνες θα έχουμε μια πίεση που τη διαχειριζόμαστε αναπτύσσοντας επιπλέον κλίνες όπου είναι αυτό εφικτό και παράλληλα σε συνεργασία έχουμε μιλήσει και με ιδιώτες πάλι αλλά αν χρειαστεί να γίνουν και παρεμβάσεις στα νοσοκομεία.
Μέσα στον Ιούλιο πιστεύουμε ότι θα έχει κάνει τον κύκλο του αυτό το κύμα και άρα θα διαχειριστούμε την κατάσταση», πρόσθεσε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι λόγω τουρισμού το να διαχειριζόμαστε την πανδημία είναι ένας μεγάλος αγώνας.

Η μετάδοση γίνεται σε ανοιχτούς χώρους - Μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός, υποχρεωτικά σε ΜΜΜ

Όλα τα μέτρα για την περίοδο του καλοκαιρού έχουν ανασταλεί, υπενθύμισε ο κ. Πλεύρης, ο οποίος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει σύσταση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός.
Κατά τον ίδιο, η μετάδοση δεν γίνεται από τους κλειστούς χώρους, αφού στη χώρα μας αυτή την περίοδο οι αυτοί είναι περιορισμένοι, αλλά γίνεται κυρίως στους ανοιχτούς χώρους και στις μικρές ηλικίες όπου υπάρχει έντονη διασκέδαση.
Πρόσθεσε ότι υπάρχει η σύσταση για χρήση της μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός και στους κλειστούς χώρους, αλλά και υποχρεωτικότητα για χρήση αυτής στα μέσα μαζικής μεταφοράς, που είναι χώρος μετάδοσης του κορωνοϊού.

Για τα αντιϊικά φάρμακα

«Βεβαίως και κάναμε και επιπλέον παραγγελία για να υπάρχουν, αυτή τη στιγμή τα αντιϊικά φάρμακα δίνονται με ένα υποδειγματικό σύστημα που έχει να κάνει με τη συνταγογράφηση και την αποστολή, δεν υπάρχει καμία δυσλειτουργία», ξεκαθάρισε ο κ.Πλεύρης.
Εξήγησε ότι «όλοι λαμβάνουν τα φάρμακα, το μόνο πρόβλημα συνήθως υπάρχει στις Κυριακές που είναι δύσκολες οι αποστολές, οπότε εκεί πέρα εξυπηρετούνται κατά βάση οι περιπτώσεις των ατόμων που έχουν συνταγογραφήσει πιο αργά και λήγει το πενθήμερο».
Σημείωσε δε, πως έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα και στην Ελλάδα που δείχνουν ότι έχουν πολύ σημαντικά αποτελέσματα ως προς τη βαριά νόσηση, απλώς επειδή είναι μαζικά φάρμακα, δηλαδή δεν δίνονται όταν ο άλλος είναι επιβαρυμένος αλλά δίνονται στην αρχή, τα δίνουμε στοχευμένα στις κατηγορίες που κινδυνεύουν».

Για την εβδομαδιαία ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Ο υπουργός δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στην κατάργηση της ημερήσιας ενημέρωσης του ΕΟΔΥ, που πλέον γίνεται εβδομαδιαία, εξηγώντας πως «η λογική η οποία υπάρχει στην καταγραφή που ακολουθούν σιγά-σιγά και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες είναι ότι πλέον θα έχουμε μία αναφορά, οπότε σε αυτήν την αναφορά θα μαθαίνονται κανονικά και οι θάνατοι και τα κρούσματα πόσα είναι όλη την εβδομάδα και οι διασωληνωμένοι πόσοι είναι».
Ξεκαθάρισε ότι δεν αποκρύπτεται κάτι, «αλλά θέλουμε αυτό να γίνεται σε ένα πλαίσιο πλέον εβδομαδιαίο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ο παράγοντας της επιτήρησης που υπήρχε σε άλλες περιόδους με τους σκληρούς δείκτες. Πάντως η ενημέρωση θα υπάρχει».

Για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

«Είναι ένα νομοσχέδιο που εκσυγχρονίζει ένα πλαίσιο εδώ και 20 χρόνια που δεν έχει αλλάξει, το βασικό είναι ότι σήμερα αυτή τη στιγμή που μιλάμε προκειμένου να κάνει κρυοσυντήρηση του γενετικού της υλικού η γυναίκα και χρήση αυτού, θα πρέπει να έχει τη συναίνεση του συντρόφου της ή του πρώην άντρα της.
Δηλαδή μια γυναίκα που θα έχει κρυοσυντηρήσει το ωάριό της για να κάνει χρήση αφού χωρίσει θα πρέπει να έχει τη συναίνεση, άρα αποσυνδέουμε τη συναίνεση, πλέον οι γυναίκες μπορούν να κάνουν απόλυτη χρήση του γενετικού τους υλικού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πλεύρης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης