Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με... χρονοκαθυστέρηση η αντίδραση Μητσοτάκη στον χάρτη του Bahceli: Να λάβει θέση ο Erdogan στις γελοιότητες

Με... χρονοκαθυστέρηση η αντίδραση Μητσοτάκη στον χάρτη του Bahceli: Να λάβει θέση ο Erdogan στις γελοιότητες
O πρωθυπουργός καλεί σήμερα τον Τούρκο πρόεδρο να λάβει θέση για τον χάρτη των Γκρίζων Λύκων που δημοσιεύθηκε το... Σάββατο
Σχετικά Άρθρα

(upd) Με... χρονοκαθυστέρηση ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον χάρτη των Γκρίζων Λύκων, που παρουσιάζει το μισό Αιγαίο και όλη την Κρήτη ως τμήμα της Τουρκίας.
Αν και ο χάρτης των Γκρίζων Λύκων δημοσιεύθηκε το βράδυ του Σαββάτου (9/7/2022) και αφού το κόμμα του Devlet Bahceli έκανε αναρτήσεις μέχρι στην... ελληνική γλώσσα, ο πρωθυπουργός κάλεσε σήμερα (11/7/2022), τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, να λάβει θέση...
«Ρίξτε μια καλή ματιά σε αυτόν τον χάρτη. Κρήτη, Ρόδος, Λέσβος, Χίος, Σάμος "καταναλώνονται" από την Τουρκία. Όνειρο πυρετού των εξτρεμιστών ή επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Άλλη μία πρόκληση ή αληθινός στόχος; Ο Πρόεδρος Erdogan πρέπει να καταστήσει σαφή τη θέση του σχετικά με τις τελευταίες γελοιότητες του μικρότερου εταίρου του στο συνασπισμό» είναι το σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη που ήρθε μέσω twitter.

Σημειώενται ότι ο χάρτης των Γκρίζων Λύκων αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο ηγέτης του κόμματος είναι ο κυβερνητικός εταίρος του Erdogan, Devlet Bahceli.

Η αντίδραση των... διπλωματικών πηγών

Του tweet από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει προηγηθεί η αντίδραση των «διπλωματικών πηγών» που έκαναν λόγο για «ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απόλυτα καταδικαστέα» και συνέχιζαν: «Δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής από την Τουρκία, της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση. Αναμένουμε την άμεση, κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτής πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας».

Τα tweets στην ελληνική γλώσσα

Ωστόσο, οι Γκρίζοι Λύκοι προχώρησαν ακόμα ένα βήμα, αναδημοσιεύοντας τον χάρτη με σχόλια στην ελληνική γλώσσα.

Σε ένα από αυτό, το κόμμα του Bahceli απειλούσε ότι η Τουρκία «έχει τη δύναμη να καταστρέψει την Αθήνα και να υπενθυμίσει στο ελληνικό κράτος πόσο δροσερά και βαθιά είναι τα νερά του Αιγαίου».
bahc.webp

bahc2.webp
bahc3.webp

bahc4.webp
Οικονόμου: Αβάσιμοι και ανιστόρητοι οι ισχυρισμοί της Τουρκίας

Να λάβει θέση για τον νέο χάρτη των Γκρίζων Λύκων, όπου εμφανίζεται το μισό Αιγαίο και η Κρήτη να ανήκει στην Τουρκία, καλεί τον Τούρκο πρόεδρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
Ο κ. Οικονόμου είπε ότι «ο Bahceli είναι ο κυβερνητικός εταίρος του Erdogan και ο τελευταίος πρέπει να πάρει θέση σχετικά με το εάν πρόκειται για παραλήρημα ή επίσημη θέση της τουρκικής κυβέρνησης».
«Αναδεικνύεται», είπε, «ότι είναι αυτοί οι ίδιοι χάρτες της Τουρκίας που επιβεβαιώνουν το βάσιμο της ελληνικής επιχειρηματολογίας. Η Τουρκία δεν αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και απειλεί με αβάσιμους και ανιστόρητους ισχυρισμούς την ώρα που ο πλανήτης ταλανίζεται από τον αναθεωρητισμό. Η χώρα μας δεν εκφοβίζεται, δεν τρομοκρατείται, δεν πανικοβάλλεται και τα εθνικά μας δίκαια είναι προστατευμένα. Αδιαπέραστη ασπίδα μας το διεθνές δίκαιο και η εθνική ομοψυχία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης