Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει τις προεκλογικές περιοδείες, η αντιπολίτευση επεξεργάζεται νέα σενάρια αιφνιδιασμού

Ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει τις προεκλογικές περιοδείες, η αντιπολίτευση επεξεργάζεται νέα σενάρια αιφνιδιασμού
Με άλλα λόγια ή κανείς δεν πιστεύει τον Πρωθυπουργό για την εξάντληση της τετραετίας ή θεωρούν ότι έρχεται μακρά προεκλογική περίοδος που όλα τα κόμματα θα δώσουν μάχη για τα ποσοστά τους…

O Πρωθυπουργός συνεχίζει τις περιοδείες, στις 11 Ιουλίου 2022 θα περιοδεύσει στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, στην Κρωπία, την Παιανία, τα Σπάτα και τη Ραφήνα και θα έχει συσκέψεις με τους δημάρχους της περιοχής στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας στην Παλλήνη.
Παρόλο που έχει ξεκόψει σε κάθε τόνο τις εκλογές το φθινόπωρο, ο ίδιος , υπουργοί και βουλευτές κινούνται σε προεκλογικό ρυθμό. Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης θα βρεθεί σήμερα 11 Ιουλίου 2022 στην Βόρεια Εύβοια για να δει τα έργα που εκτελούνται για την ανάκαμψη της περιοχής που πλήγηκε στις πυρκαγιές του 2021.
Το οικονομικό επιτελείο, επίσης, θα βρίσκεται σε περιοχές σε όλη την επικράτεια και τα μικτά κλιμάκια υπουργών - βουλευτών και κομματικών στελεχών θα συνεχίσουν να κάνουν περιοδείες σε κρίσιμες περιοχές.

Εκδήλωση για τα νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κάνει ο Τσίπρας

Όλο αυτό το κλίμα δημιουργεί την αίσθηση ότι, παρόλο που ο Πρωθυπουργός κλείνει το ζήτημα εκλογές το φθινόπωρο, εν τέλει δεν θα σταματήσουμε να είμαστε σε προεκλογική περίοδο.
Ειδικά σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει ο σχεδιασμός του που ήταν να βρίσκεται σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα το Σεπτέμβριο.
Μάλιστα την ερχόμενη Τρίτη θα διοργανώσει εκδήλωση – γιορτή για τα νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Από την Κουμουνδούρου το μήνυμα που εκπέμπεται είναι ότι η προεκλογική καμπάνια συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού για κάλπες στο τέλος της τετραετίας.

Τέλη Ιουλίου τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Στο πλαίσιο αυτό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να υλοποιήσει μια σειρά από δράσεις ώστε το Σεπτέμβριο να βρίσκεται σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα ενεργοποιώντας τα πάνω από 150.000 μέλη που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του περασμένου Μαΐου.
Ενώ μέχρι τέλη Ιουλίου στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία συγκρότησης των ψηφοδελτίων.

Αυτό τι μπορεί να σημαίνει;

Ότι δεν πρέπει να χαλαρώσει κανείς στη Κουμουνδούρου, διότι η χαλάρωση θα φέρει αποσυσπείρωση.
Και υπάρχουν πολλοί που μιλάνε και για σενάριο «αιφνιδιασμού» την ώρα που όλο το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε ύπνωση…
Συνθήκες αιφνιδιασμού την ώρα που όλοι είναι σε ύπνωση
Για παράδειγμα, εάν στις 26 Ιουλίου η Ε.Ε στη Σύνοδο Κορυφής αποφασίσει ένα μεγάλο πακέτο για την ενέργεια που θα μειώσει τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, δημιουργούνται τέτοιες συνθήκες.
Ή εάν για παράδειγμα, υπάρξει ηρεμία μέχρι τον Σεπτέμβριο στα ελληνοτουρκικά, πολλοί θα εισηγηθούν μία αιφνιδιαστική προσφυγή.

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης διαψεύδει εκλογές και όλοι τρέχουν στις περιφέρειές τους

Ούτε όμως και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει πιστέψει πλήρως τις διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη για εκλογές στο τέλος της θητείας. Δήλωσε, μάλιστα, τις προηγούμενες μέρες ο Νίκος Ανδρουλάκης λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός διαψεύδει τις πρόωρες εκλογές και, αντί οι υπουργοί του να ασχολούνται με την ακρίβεια που μαστίζει τον ελληνικό λαό, μαζεύουν ψήφους στις περιφέρειές τους», ενώ «ο κ. Μητσοτάκης διαψεύδει τις εκλογές, ανακοινώνει συνεχώς υποψήφιους από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ανακοίνωση συσπείρωσης στο ΚΚΕ

Ακόμα και το ΚΚΕ που έχει πάντα ετοιμότητα και σίγουρη συσπείρωση, σε ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι «η Κεντρική Επιτροπή εξέτασε επίσης ζητήματα προετοιμασίας για τις βουλευτικές εκλογές και καλεί τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ να βρίσκονται σε θέσεις μάχης ενόψει μιας πιθανής προκήρυξης εκλογών το αμέσως επόμενο διάστημα. Απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης σε ευρύτερες δυνάμεις, οι οποίες ανεξάρτητα από επιμέρους απόψεις και προβληματισμούς αναγνωρίζουν στο ΚΚΕ τη σταθερή, συνεπή, έντιμη δύναμη, που μπαίνει επικεφαλής του αγώνα, σε όλα τα μέτωπα πάλης, σε όλη την Ελλάδα, για το ευτυχισμένο σήμερα και αύριο του λαού και της νεολαίας μας».
Με άλλα λόγια ή κανείς δεν πιστεύει τον Πρωθυπουργό για την εξάντληση της τετραετίας ή θεωρούν ότι έρχεται μακρά προεκλογική περίοδος που όλα τα κόμματα θα δώσουν μάχη για τα ποσοστά τους…

Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης