Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μην είμαστε αφελείς… ο Μητσοτάκης αυτοσυντηρείται, είδε ότι δεν τον παίρνει να πάει σε πρόωρες εκλογές…- Οι 4 λόγοι...

Μην είμαστε αφελείς… ο Μητσοτάκης αυτοσυντηρείται, είδε ότι δεν τον παίρνει να πάει σε πρόωρες εκλογές…- Οι 4 λόγοι...

Οι 4 λόγοι που ο Μητσοτάκης έκανε πίσω στις πρόωρες εκλογές – Φόβος ακυβερνησίας, αδυναμία αυτοδυναμίας…κίνδυνος σε οικονομία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο έλληνας πρωθυπουργός αξιολόγησε τα σχέδια των πρόωρων εκλογών για τις 18 Σεπτεμβρίου 2022 και διαπίστωσε ότι το σενάριο… δεν θα του βγει πολιτικά αφενός γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει συρρικνωθεί εκλογικά και βρίσκεται πέριξ του 30% μακριά από την αυτοδυναμία του 38%, αφετέρου γιατί το ΠΑΣΟΚ έβαλε τόσα veto για συνεργασία που καθιστούσε την δυνατότητα κυβέρνησης – συνεργασίας αδύνατη.

Έτσι αποφασίστηκε να ακυρωθεί ο σχεδιασμός των πρόωρων εκλογών και αντί αυτού να περάσει επικοινωνιακά το μήνυμα η κυβέρνηση ότι είναι υπεύθυνη και εν μέσω μιας σοβούσας ενεργειακής κρίσης… προτάσσει το εθνικό και όχι κομματικό συμφέρον.

Όμως αυτό δεν είναι αληθές… εάν ο Μητσοτάκης είχε δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι βρίσκεται κοντά στο 35% ή 37% θα επιχειρούσε πρόωρες εκλογές… τον Σεπτέμβριο 2022…
Οπότε οι αναφορές περί υπευθυνότητας, μπορεί να ακούγεται ωραία στα αυτιά των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας αλλά στην πράξη… δεν απηχεί την πραγματικότητα…

Οι 4 λόγοι που ακυρώθηκε ο σχεδιασμός για πρόωρες εκλογές…

1)Όλα τα δημοσκοπικά ευρήματα έδειχναν ότι η Νέα Δημοκρατία, ούτε στις πρώτες εκλογές με την απλή αναλογική, ούτε στις δεύτερες εκλογές με την αλλαγή του εκλογικού νόμου θα μπορούσε να πετύχει αυτοδυναμία.
Η αυτοδυναμία έχει χαθεί ως στόχος και αυτό θα ήταν πολιτικό πλήγμα για τον Μητσοτάκη που έχει κυβερνήσει μόλις 3 χρόνια…
Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στις παρυφές του 30% και όχι 38% που απαιτείται για αυτοδυναμία.

2)Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ο δυνητικός εταίρος σε κυβέρνηση συνεργασίας έχει θέσει τόσους όρους και τόσα veto που καθιστούσε την συγκυβέρνηση… ομηρεία για τον Μητσοτάκη.
Ο Μητσοτάκης θα έχανε την ελευθερία κινήσεων, θα ήταν όμηρος σε ένα κόμμα το ΠΑΣΟΚ που έχει αποφασίσει να μην επαναλάβει τα λάθη του Βενιζέλου που με την τότε συγκυβέρνηση κατέρρευσε το ΠΑΣΟΚ σε ποσοστά του 7%.
Το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει το μάθημα του και πλέον ο Ανδρουλάκης ξέρει να παίζει… πολιτικά… προφανώς κακή εξέλιξη για τον Μητσοτάκη.
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος αυτό το στάθμισε το ΠΑΣΟΚ δεν είναι θιασώτης της συγκυβέρνησης με την Νέα Δημοκρατία και ξεκάθαρα η κοινωνία, οι ψηφοφόροι θα αναρωτιούνταν…
Προκήρυξε εκλογές ο Μητσοτάκης πρόωρα χωρίς να έχει σταθμίσει το πολιτικό αδιέξοδο;
Τότε αντί να αυξηθεί το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας θα μειωνόταν θα συνέβαινε το αντίθετο…

3)Η περίπτωση της κατάρρευσης της βρετανικής κυβέρνησης που χειρίστηκε τραγικά λάθος την πανδημία και κυρίως το Ουκρανικό και εναντιώθηκε στην Ρωσία… έχει τεράστιες πολιτικές συνέπειες.
Ο Putin ο ρώσος πρόεδρος είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού… είναι ηγέτης απέναντι σε ηγετίσκους.
Όχι μόνο σαρώνει στρατιωτικά στην Ουκρανία ήδη ελέγχει το 23% της Ανατολικής και νότιας Ουκρανίας αλλά ελέγχει πλήρως την παγκόσμια οικονομία.
Παίζει με την ενέργεια, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο… και απαντάει στις κυρώσεις… με αντίμετρα.
Μα είναι τόσο ηλίθιοι στην Ευρώπη που επέβαλλαν κυρώσεις στην Ρωσία από την οποία εξαρτώνται ενεργειακά;
Μα πίστεψαν τα ψεύδη του Biden του αμερικανού Προέδρου που έχει καταρρεύσει δημοσκοπικά και που… θα υποστεί στις ενδιάμεσες εκλογές αρχές Νοεμβρίου 2022 συντριπτική ήττα από τους Ρεπουμπλικάνους;
Μα είναι δυνατό π.χ. η Γερμανία μια οικονομία εντάσεως ενέργειας και η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης εξαρτημένη σε ποσοστό σχεδόν 49% από το φυσικό αέριο της Ρωσίας και 28% από το πετρέλαιο της Ρωσίας… να επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις που πλήττουν τον μέσο ρώσο πολίτη και δεν περίμεναν αντίμετρα από τον Putin;
Μόνο η κίνηση του Putin να υποχρεώσει σε μια εξευτελιστική σύμβαση – πληρωμής του φυσικού αερίου σε ρούβλια είναι μια βαριά πολιτική ήττα για την Ευρώπη και βαριά νομισματική ήττα για το δολάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.
Μια αμήχανη, αδύναμη Ευρώπη σύρεται στην καταστροφή και εξαρτάται από την Ρωσία 100%.
Οι πολιτικοί ηγετίσκοι της Ευρώπης στήριξαν ένα καθεστώς στην Ουκρανία τον Zelensky που ζητάει 750 δισεκ. δολάρια για στήριξη και επιχείρησαν να πλήξουν μια Ρωσία μια πυρηνική δύναμη νομίζοντας ότι θα την εξαντλήσουν οικονομικά, στρατιωτικά… μα είναι τόσο αφελείς;
Η Ρωσία είναι ο μεγάλος νικητής ανεξάρτητα από το εάν το παραδέχονται ή όχι στην Ευρώπη…

4)Ο Μητσοτάκης λόγω όλων αυτών των παραγόντων συν ότι κατανοεί – καθώς έχει πολύ καλή πολιτική κρίση – ότι τα πράγματα τον χειμώνα θα χειροτερέψουν.
Ενεργειακά, πληθωρισμός… εάν υπήρχε ακυβερνησία οι πολίτες αμέσως θα στρέφονταν κατά του Μητσοτάκη θα του χρέωναν πολιτικά παιχνίδια.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια πανδημία… που λόγω εσόδων από τον τουρισμό…την έχουμε παραμερίσει αλλά θα εμφανιστεί πάλι ως πρόβλημα προς τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2022.
Ο Μητσοτάκης ποντάρει στην εξάντληση της 4ετίας γιατί πιστεύει ότι την Άνοιξη του 2023 θα έχει τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, θα έχει κοπάσει η ενεργειακή κρίση, θα έχει υποχωρήσει ξανά η πανδημία και σε ένα καλύτερο περιβάλλον θα πάει σε εκλογές… με το αφήγημα… δώστε μια δεύτερη ευκαιρία να παρουσιάσω το οικονομικό μου πρόγραμμα που λόγω της ακραίας κακής συγκυρίας δεν μπόρεσα να υλοποιήσω.
Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν βελτίωσε κανένα οικονομικό αριθμοδείκτη αντιθέτως όλοι επιδεινώθηκαν, χρέος, ελλείμματα, δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, επιτόκια δανεισμού…συγνώμη αλλά αυτή είναι η αλήθεια είτε μας αρέσει, είτε όχι. 
Η Ελλάδα βρίσκεται σε χειρότερη θέση… ναι και οι άλλες χώρες επιδεινώθηκαν αλλά η Ελλάδα περισσότερο.
Όμως για να είμαστε δίκαιοι... στον τουρισμό το 2022 η Ελλάδα θα τα πάει καλά, θα έχει έσοδα 18 δισεκ. ευρώ στα επίπεδα του 2019.

Συμπέρασμα

Μην είμαστε αφελείς… ο Μητσοτάκης ενεργοποίησε τους μηχανισμούς αυτοσυντήρησης, τα έβαλε κάτω τα αξιολόγησε και είδε ότι δεν τον παίρνει να πάει σε πρόωρες εκλογές…
Υπήρχε και ο κίνδυνος αντί για συγκυβέρνηση ΝΔ με ΠΑΣΟΚ να βλέπαμε συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ εξέλιξη που θα ήταν πολιτική καταστροφή για τον Μητσοτάκη και βαριά ήττα.
Έτσι λοιπόν με πρόσχημα το καλό της πατρίδας, τα συμφέροντα της οικονομίας και θα προσθέταμε και εμείς και για το καλό… της φώκιας monachus monachus… αποφάσισε να μην προκηρύξει εκλογές.
Προφανώς η αναφορά στις φώκιες είναι αστείο… για να καταδείξουμε ότι οι πολιτικοί εφευρίσκουν ωραία επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν πράγματα και καταστάσεις κατά τον συμφέρον τους.
Τις φώκιες τις αγαπάμε... για τους πολιτικούς έχουμε κάποιες επιφυλάξεις....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης