Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ): Είναι σαφές ότι πάμε σε εκλογές – Η ακρίβεια διαβρώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ): Είναι σαφές ότι πάμε σε εκλογές – Η  ακρίβεια διαβρώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις
"H κυβέρνηση διατείνεται πως κατάργησε τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Θα το δούμε όμως αυτό στους λογαριασμούς του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου αν πραγματικά ισχύει", τόνισε ο Μ. Κατρίνης

«Είναι σαφές ότι πάμε σε εκλογές. Η κυβέρνηση θα κάνει μια «βουτιά στο παρελθόν» και θα επιχειρήσει να συγκριθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε δύο όμως ημέρες από σήμερα, συμπληρώνονται 3 χρόνια κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Και θα πρέπει να αξιολογήσουμε, τί έχει γίνει αυτά τα τρία χρόνια», τόνισε ο επικεφαλής ΚΟ του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Μ. Κατρίνης μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Κάνοντας αναφορά στο θέμα της ακρίβειας, ο κ. Κατρίνης σημείωσε πως «πέρα από το θέμα της εισαγόμενης ακρίβειας που σε ένα μεγάλο βαθμό ισχύει, εάν δούμε όλα τα στοιχεία και στην ενέργεια και στα καύσιμα ακόμα και στα τρόφιμα και στα στοιχεία του πληθωρισμού, θα διαπιστώσουμε ότι η Ελλάδα παρουσιάζει πολύ μεγαλύτερες αυξήσεις, σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Και αυτό δεν είναι εισαγόμενο. Αυτό είναι αποτέλεσμα της αδράνειας και αναποτελεσματικότητας των ελεγκτικών μηχανισμών».
Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «βρισκόμαστε σε μία κατάσταση στην οποία η ακρίβεια διαβρώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σαρώνοντας τη χώρα, με τις τιμές της ενέργειας, της βενζίνης και του πετρελαίου να ανεβαίνουν διαρκώς».
Για την ενέργεια, σημείωσε πως «η κυβέρνηση διατείνεται πως κατάργησε τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Θα το δούμε όμως αυτό στους λογαριασμούς του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου αν πραγματικά ισχύει. Θα δούμε αν οι λογαριασμοί θα είναι πραγματικά μειωμένοι».
Ο ίδιος μίλησε για πολύ μεγάλη ακρίβεια στα τρόφιμα και πρόσθεσε ότι «το τελευταίο πρόστιμο που επιβλήθηκε για αισχροκέρδεια στα τρόφιμα ήταν στις 8 Απριλίου. Όταν όλη η αγορά λέει ότι το supermarket έχει αυξηθεί πολύ παραπάνω από όσο δικαιολογούν οι συνθήκες, φαίνεται ότι δυστυχώς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί εξακολουθούν να απουσιάζουν».

Για πυρκαγιές

Με αφορμή τις φωτιές, ο κ. Κατρίνης ανέφερε πως «δυστυχώς και φέτος, δεν έχουν γίνει οι κατάλληλες ενέργειες σε επίπεδο πρόληψης. Και το λέω αυτό γιατί κάθε χρόνο λέμε όλοι ότι πρέπει να επενδύσουμε στην πρόληψη. Όλοι λέμε ότι πρέπει να στηρίξουμε τα δασαρχεία και την αυτοδιοίκηση, για να μπορέσουμε να μετριάσουμε τις επιπτώσεις του κινδύνου από τις πυρκαγιές που κάθε καλοκαίρι.
Φοβάμαι πως όλα αυτά μένουν στα λόγια και ερχόμαστε εκ των υστέρων κάθε χρόνο ξαναλέγοντας αυτά τα οποία έπρεπε να είχαμε κάνει, αλλά δυστυχώς δεν κάναμε».
«Ξεκινήσαμε αυτές τις ημέρες με άσχημες καταστάσεις σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας. Θέλω να πιστεύω ότι η κατάσταση δεν θα επιδεινωθεί, γιατί δεν το αντέχει η χώρα, δεν το αντέχουν οι πολίτες», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης