Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας (ΥΠΕΞ): Όσα θεωρούσαμε δεδομένα για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, έχουν χαθεί με τον πόλεμο στην Ουκρανία

Δένδιας (ΥΠΕΞ): Όσα θεωρούσαμε δεδομένα για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, έχουν χαθεί με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Περαιτέρω εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης η απάντηση στα απολυταρχικά καθεστώτα είπε ο κ.Δένδιας

Τη θέση πως όσα θεωρούσαμε δεδομένα για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, έχουν χαθεί με τον πόλεμο στην Ουκρανία διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ν.Δένδιας κατά την τοποθέτηση του στο συνέδριο του Economist.
«Η διεθνής κοινότητα αντιμετώπιζε τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο ως ένα περιφερειακό ζήτημα, ωστόσο, αντίστοιχες πρακτικές έχουν πλέον παγκόσμια διάσταση» είπε ο κ.Δένδιας, ο οποίος χαρακτήρισε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία σημείο καμπής για την ευρωπαϊκή ασφάλεια.
«Όσα θεωρούσαμε δεδομένα έχουν χαθεί» τόνισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, ο οποίος τάχθηκε εμφατικά υπέρ της εμβάθυνσης της ευρωπαϊκής ενοποίησης, όπως είπε, ως απάντηση στα απολυταρχικά καθεστώτα και τα εργαλεία προπαγάνδας τους.
Επιπλέον, μίλησε για την ανάγκη επιβολής κυρώσεων σε όσους παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

Τσούνης: Αξιόπιστη η Ελλάδα

Από την πλευρά του ο Γιώργος Τζέιμς Τσούνης, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα είπε ότι «η Ελλάδα εφαρμόζει τις βέλτιστες πρακτικές και είναι αξιόπιστη».
«Βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας», τόνισε ο κ.Τσούνης, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυνατότητες της χώρας να αναδειχθεί σε ενεργειακό κόμβο, καθώς και στις αξίες που ενώνουν Ελλάδα και ΗΠΑ: «δημοκρατία, κράτος δικαίου, εθνική ακεραιότητα και κυριαρχία, ελευθερίες».
Σημείωσε δε ότι αυτές είναι οι αξίες που επλήγησαν στην περίπτωση της Ουκρανίας, καλώντας σε διεθνή συστράτευση για τη στήριξη της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης