Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεμιστοκλέους: Δεν υπάρχει πίεση στα νοσοκομεία και στις νοσηλείες, παρά την έξαρση - Μόνο σύσταση για τη μάσκα

Θεμιστοκλέους: Δεν υπάρχει πίεση στα νοσοκομεία και στις νοσηλείες, παρά την έξαρση - Μόνο σύσταση για τη μάσκα
«Αυτή η αύξηση των κρουσμάτων δεν φαίνεται αυτή την στιγμή να οδηγεί σε αύξηση της πίεσης στα νοσοκομεία και στις νοσηλείες, οπότε σωστά δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους», τόνισε ο Μ. Θεμιστοκλέους
Σχετικά Άρθρα

Kαθησυχαστικός για την εξέλιξη του έκτου πανδημικού κύματος, εστιάζοντας στις παραλλαγές Omicron 4 και Omicron 5, εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους, λέγοντας πως «αυτή η αύξηση των κρουσμάτων δεν φαίνεται αυτή την στιγμή να οδηγεί σε αύξηση της πίεσης στα νοσοκομεία και στις νοσηλείες, οπότε σωστά δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους».
Ο κ. Θεμιστοκλέους μιλώντας στην ΕΡΤ, κληθείς να σχολιάσει εικόνες στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αττική όπου κυρίως νεαρά άτομα, υπογράμμισε πως η μάσκα είναι υποχρεωτική και σε ένα μεγάλο βαθμό χρησιμοποείται στα ΜΜΕ.
Αφού σημείωσε ότι «είμαστε χώρα που κρατάμε τα περισσότερα μέτρα σε σύγκριση με τις άλλες χώρες και μάλιστα καθυστερήσαμε πολύ στην άρση τους» και πως «η λύση σε αυτό θα ήταν η υποχρεωτική μάσκα παντού», ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν τίθεται προς το παρόν στο τραπέζι των συζητήσεων, καθώς πρέπει να μπούμε σε μια καινούργια καθημερινότητα συνυπάρχοντας με τον ιό, ακόμη και με αυτή την αύξηση των κρουσμάτων.
«Αυτή η αύξηση των κρουσμάτων δεν φαίνεται αυτή την στιγμή να οδηγεί σε αύξηση της πίεσης στα νοσοκομεία και στις νοσηλείες, οπότε σωστά δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους», πρόσθεσε και μίλησε για αναμενόμενη αύξηση των μολύνσεων, σύμφωνα με τα στατιστικά μοντέλα των επιστημόνων. Όπως εξήγησε, «βλέπουμε στην Πορτογαλία και τη Νότια Αφρική, που προηγούνται του κύματος της πανδημίας, ότι είχαμε μια αύξηση, μετά μια επιπέδωση του κύματος και ακολούθως υπήρξε πτώση».

Για έξαρση του ιού στις τουριστικές περιοχές

Για το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν ή όχι ξενοδοχεία πανδημίας στα νησιά όπου και παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι πλέον η Πολιτεία μπορεί να το διαχειριστεί, λέγοντας μάλιστα πως «υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που έχουν καταργήσει την απομόνωση. Ο κορωνοϊός θα πρέπει να ενταχθεί στην κοινωνική μας ζωή».

Για τέταρτη δόση

Ο κ. Θεμιστοκλέους συνέστησε στα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών να κάνουν την τέταρτη δόση εμβολίου, αλλά και να φοράνε μάσκα οι ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες όπου υπάρχει συνωστισμός
Δήλωσε ότι ο ίδιος δεν έκανε την τέταρτη δόση διότι νόσησε μετά την τρίτη δόση.
Υπενθύμισε πως «με βάση τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσοι έχουν κάνει τρεις δόσεις και έχουν νοσήσει , δεν χρειάζεται να κάνουν την τέταρτη δόση.
Τέλος, ανέφερε ότι «από φθινόπωρο θα επικαιροποιηθούν τα εμβόλια σύμφωνα με τις οδηγίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης