Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Εργαζόμαστε με σχέδιο για να μειωθεί περισσότερο η εγκληματικότητα - Καθημερινά 2.500 αστυνομικοί επιχειρούν στην Αττική

Θεοδωρικάκος: Εργαζόμαστε με σχέδιο για να μειωθεί περισσότερο η εγκληματικότητα - Καθημερινά 2.500 αστυνομικοί επιχειρούν στην Αττική
"Για το χρόνο των εκλογών ο μόνος αρμόδιος για να αποφασίσει είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας", ανέφερε ο Τ. Θεοδωρικάκος

«Κλοπές, ληστείες, διαρρήξεις, εισβολές σε σπίτια, αυτά παρουσιάζουν μείωση της τάξεως του 30% σε σχέση με την εποχή πριν την καραντίνα και σε σχέση με το τι ίσχυε στα χρόνια της προηγούμενης κυβέρνησης. Αυτά είναι αδιαμφισβήτητα στοιχεία και πραγματικότητες. Αγωνιζόμαστε και εργαζόμαστε με σχέδιο για να μειωθεί ακόμη περισσότερο η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα», δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος.
Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ με αφορμή το επεισόδιο στα Πατήσια και στους Αγίους Αναργύρους, έκανε αναφορά στην αποτελεσματική αντίδραση των Αστυνομικών, το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της Αστυνομικής εκπαίδευσης, στη μείωση της εγκληματικότητας, στην αύξηση της αστυνομικής παρουσίας στις γειτονιές και στη συμβολή της ΕΛ.ΑΣ στα πύρινα μέτωπα, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Εκλογές: «Όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος»

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε ότι «για το χρόνο των εκλογών ο μόνος αρμόδιος για να αποφασίσει είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας ή όπως μου αρέσει να λέω κύριοι όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος».
«Πιστεύω ότι κάθε Υπουργός έχει την υποχρέωση έναντι της αποστολής που του έχει αναθέσει ο Πρωθυπουργός και έναντι της ευθύνης μας απέναντι στον ελληνικό λαό να κάνουμε κανονικά το έργο μας. Προσωπικά το σχεδιασμό που έχω κουβεντιάσει με τον Πρωθυπουργό και αφορά το έργο του Υπουργείου μας φτάνει μέχρι τον επόμενο Ιούνιο. Είναι ένας σχεδιασμός για περίπου έντεκα μήνες, περιλαμβάνει νομοθετικό έργο, περιλαμβάνει την υλοποίηση των αλλαγών που κάνουμε στην Αστυνομία για να είναι πιο φιλική απέναντι στους πολίτες και πιο αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα. Μη δίνετε οπωσδήποτε προεκλογικό χαρακτήρα στην επικοινωνία με τους πολίτες. Πιστεύω ότι είναι υποχρέωση του πολιτικού να είναι κοντά στους πολίτες, να συζητά, να είναι μέσα στην κοινωνία, να πιάνει τον παλμό της κοινωνίας, να αφουγκράζεται τα προβλήματα», πρόσθεσε.

Στην Αττική επιχειρούν 2.500 αστυνομικοί

Ο υπουργός υπογράμμισε πως η αστυνομία κάνει σωστά την δουλειά της, δρα αποτελεσματικά και προστατεύει τους πολίτες.
Σημείωσε ότι κάθε μέρα στην Αττική επιχειρούν έξω στο δρόμους 2.500 αστυνομικοί, αριθμός που είναι τουλάχιστον 30% μεγαλύτερος αυτού που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα έξω.

Αναβάθμιση της αστυνομική εκπαίδευσης

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, «όλον αυτόν τον χρόνο οι 3.500 άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ πέρασαν επανεκπαίδευση ύστερα από το γνωστό περιστατικό του Οκτωβρίου στο Πέραμα, ενώ σήμερα κατατίθεται για διαβούλευση και θα ψηφιστεί μέσα στο καλοκαίρι το νομοσχέδιο για την αστυνομική εκπαίδευση και την αναβάθμισή της. Με αυτό, η σχολή των Αξιωματικών γίνεται ανώτατη σχολή, παρόμοια και αντίστοιχη με την Σχολή Ευελπίδων αλλά και το σύνολο των σχολών Αστυφυλάκων αναβαθμίζεται. Αναβαθμίζεται το επίπεδο σπουδών, αναβαθμίζονται οι προϋποθέσεις για τους καθηγητές οι οποίοι διδάσκουν σε αυτές τις σχολές και όλο το πλαίσιο σπουδών προκρίνεται στα ευρωπαϊκά πρότυπα».
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το επάγγελμα του αστυνομικού είναι επικίνδυνο επάγγελμα και πως η κυβέρνηση αναζητά τρόπους να δει με ποιο τρόπο μπορεί να προωθήσει το αίτημα των αστυνομικών για αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνο, «γιατί αυτό έχει μια σειρά οικονομικές επιπτώσεις τις οποίες εξετάζουμε για να δούμε πως μπορούμε να ανταποκριθούμε».

Μείωση της εγκληματικότητας

Ο υπουργός μίλησε για έκρηξη στην Ευρώπη των ακραίων συμπεριφορών και των συμπεριφορών βίας μετά το τέλος της πανδημίας.
Σε ό,τι αφορά τη παραβατικότητα και την εγκληματικότητα, είπε ότι «κλοπές, ληστείες, διαρρήξεις, εισβολές σε σπίτια, αυτά παρουσιάζουν μείωση της τάξεως του 30% σε σχέση με την εποχή πριν την καραντίνα και σε σχέση με το τι ίσχυε στα χρόνια της προηγούμενης κυβέρνησης», προσθέτοντας πως «αγωνιζόμαστε και εργαζόμαστε με σχέδιο για να μειωθεί ακόμη περισσότερο η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα».
Τέλος, σημείωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία σε όλες τις περιπτώσεις που εκδηλώνονται φωτιές είναι ή και συνδράμει στο έργο της πυροσβεστικής συμβάλλοντας στις εκκενώσεις σπιτιών οπότε τέτοιες έχουν διαταχθεί και στην ασφάλεια των πολιτών, στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να διευκολύνεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στην προστασία της περιουσίας των ανθρώπων όταν έχουν φύγει από το σπίτι τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης