Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θ. Πλεύρης: Tην ενοχή ή την αθωότητα των δύο πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ θα την κρίνει το ειδικό δικαστήριο

Θ. Πλεύρης: Tην ενοχή ή την αθωότητα των δύο πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ θα την κρίνει το ειδικό δικαστήριο
Στο ειδικό δικαστήριο έχουν πάει με ευρήματα που υπήρξαν από τις προκαταρκτικές επιτροπές

Την ενοχή ή την αθωότητα των δύο πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ θα την κρίνει το ειδικό δικαστήριο δήλωσε υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του στο Κρήτη TV, από την Κρήτη όπου πραγματοποιεί περιοδεία, με αφορμή το περιεχόμενο του βουλεύματος του πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου. 
«Επειδή εγώ ήμουν και μέλος και εισηγητής της προκαταρκτικής επιτροπής και στην περίπτωση του κ. Παπαγγελόπουλου και στην περίπτωση του κ. Παππά, από τη στιγμή που παραδώσαμε τα πορίσματα μας αποφεύγω να σχολιάσω την οποιαδήποτε διαδικασία σε επόμενο στάδιο.
Αυτό όμως που θέλω να πω είναι ότι στη μεν περίπτωση του κ. Παππά έχουμε παραπομπή υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στο ειδικό δικαστήριο για παρεμβάσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη δε περίπτωση του κυρίου Παπαγγελόπουλου έχουμε παραπομπή του επειδή παρενέβαινε σε εισαγγελείς μεταξύ των οποίων και για την υπόθεση των πολιτικών προσώπων διότι μία από τις κατηγορίες που παραπέμπεται είναι οι πιέσεις που έκανε στην κυρία Ράϊκου για την υπόθεση της Novartis.
Αλλά επειδή υπήρξα μέλος, άρα άσκησα ανακριτικά καθήκοντα, εγώ αυτό το οποίο λέω είναι ότι ο λόγος είναι πλέον στο ειδικό δικαστήριο και για τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και στο ειδικό δικαστήριο έχουνε πάει με ευρήματα που υπήρξαν από τις προκαταρκτικές επιτροπές άρα οι προκαταρκτικές επιτροπές είχανε αποτέλεσμα το οποίο στηριζόταν με την κρίση των οργάνων αυτή τη στιγμή και σήμερα έχουμε δυο κατηγορούμενους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ αλλά την ενοχή τους ή την αθωότητα τους θα την κρίνει το ειδικό δικαστήριο και όχι εμείς οι βουλευτές».
Ο κ. Πλευρής ρωτήθηκε και για τις εκλογές υπογραμμίζοντας πως «εκλογές όπως έχει πει ο πρόεδρος εκφράζοντας και την επιθυμία που θα γίνει στο τέλος της εκλογικής διαδικασίας, αλλά αυτό που θέλω εγώ να σας πω είναι ότι όσοι είμαστε βουλευτές από τη στιγμή που μπαίνουμε στο τελευταίο έτος της διακυβέρνησης, είναι πάρα πολύ κοντά το τέλος της τετραετίας που είναι στο τέλος της άνοιξης, άρα όσοι είναι βουλευτές εκ των πραγμάτων έχουμε πάρα πολύ δουλειά να κάνουμε, το ίδιο και ο κομματικός μηχανισμός».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης