Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ): Δεν θα ανεχθούμε καμία επιθετική διάθεση από την Τουρκία

Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ): Δεν θα ανεχθούμε καμία επιθετική διάθεση από την Τουρκία
Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία επιθετική διάθεση από την Τουρκία κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος υπογράμμισε πως η ελληνική πλευρά είναι απόλυτα προετοιμασμένη για όλα τα σενάρια.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βαρβιτσιώτης υποστήριξε ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να κρατά ανοιχτά όλα τα κανάλια διαλόγου και επικοινωνίας με τη γείτονα, ωστόσο, όπως επεσήμανε, «δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποστούμε καμία ρητορεία και καμία επιθετική διάθεση από πλευράς Τουρκίας».
Ερωτηθείς για την επικείμενη σημερινή συνάντηση των προέδρων των ΗΠΑ, Joe Biden και της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, κ.Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι δεν είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί και ότι είναι μία ευκαιρία να τεθεί το θέμα της μη συμμόρφωσης της Τουρκίας ως προς την εφαρμογή των κυρώσεων απέναντι στη Ρωσία.

Για τουρκικό veto

Κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή απόφαση περί άρσης του βέτο της Τουρκίας ως προς την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ο κ.Βαρβιτσιώτης υποστήριξε ότι η Τουρκία καθυστέρησε πάρα πολύ να πάρει μία απόφαση που φαινόταν ότι θα έπαιρνε από την αρχή και δεν θα μπορούσε να αντισταθεί κάτω από το καθεστώς πίεσης. Δηλαδή στο να συναινέσει για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, καθυστερώντας έτσι και την απαιτούμενη ΝΑΤΟ-οϊκή ομπρέλα προστασίας προς αυτές τις δύο χώρες, σε μία περίοδο που μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο απειλής από τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης